Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Producent a DJ elektra je na drogách... hmm... a ještě něco novýho?? Je to nudný, krom Kalkbrennera všichni hrajou strašně, nulová výprava... snad jen ta hudba ujde (no dobře, je opravu dobrá)... Ale to na film nestačí!! Parafráze na Přelet nad kukaččím hnízdem je tu navýsost trapná, stejně jako spousta "emocionálně vypjatejch" scén. To opravdu většině stačí, aby ve filmu byla slušná původní hudba jinýho než klasickýho filmovýho rázu a hned je z toho dobrej film? Není! ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

"V mene Londýna volali The Clash, v mene Berlína volá Paul Kalkbrenner" :) Výborný soundtrack som mal v malíčku skôr, ako som videl film, a tak to bolo u mňa všetko naopak....počas filmu som spoznával hudbu, a dával jej tie správne miesta. Scéna, keď náš mister DJ na otcove narodeniny vkráča do kostola (jeho otec, je pastor, podotýkam :) s tmavými okuliarmi a pohárom piva v ruke, idúc z párty....tak to mi vzalo vietor z plachiet-AWESOME! "Študuješ do 30, potom si robíš prax do 40, nakoniec skončíš na pracáku" nakladá náš hrdina systému (a bratovi, ktorý sa v ňom "vezie") doma u otca. Hmm, inak...to zloženie oslavujúcich je...ako to povedať...zaujímavé-skoro sa v ňom vidím (((((aj môj brat bude o chvíľu vyštudovaný právnik, a ja....ja len tak zevlím, trošku pracujem ale hlavne pozerám filmy a počúvam hudbu, sem tam niečo prečítam, idem do divadla, občas si zájdem na letisko prevetrať draka...potom festivaly a koncerty a párty, potom afterpárty---zatiaľ celý život párty...wtf, veď ja som ako náš DJ :)))) okrem tých drog, samozrejme//////////////////////////////Venované všetkým smažkám, ktoré sú s nami :) ľudia, seriózne-neberte drogy!!!! ////////////////////////////////////Ďalší skvelý podobný ale zároveň iný film o DJ-It's All Gone Pete Tong (2004). ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"In the nighttime, when the world is at it's rest. You will find me, in the place I know the best. Dancin', shoutin', flyin' to the moon. (You) don't have to worry, 'cause I'll be come back soon...And we build up castles in the sky and in the sand. Design our own world ain't nobody understand. I found myself alive in the palm of your hand. As long as we are flyin', all this world ain't got no end."_______Ableton non-stop sviští, kontrolky syntetizátorov stále svietia, neposedný loop strieda loop posedný a nie jeden renomovaný label si je vedomý príležitosti získať mnohovrstevnatú prácu od osobnosti elektronickej undergroundovej scény. Vždy panovala akási mystika pre rôzne odnože tejto muziky. Tak ako bol Seattle pre Grunge, Rio de Janeiro pre Brazil-electro, New York pre Electro-clash, tak Berlín (ale aj Kolín) je domovom Techna (s prvkami Minimalu ho počuť stále viac a viac). Kto je na linke? Paul Kalkbrenner ako DJ Ickarus sa oproti svojej konkurencií na trhu etabluje pozoruhodným produkciami. Zvuky života hrajú podľa jeho nôt, rozumie im, zužitkováva ich vo svoj aj náš prospech. Má v sebe THC, ketamin, MDA, MDMA, pervitin, kokain aj PMA. Taktiež má v sebe lásku k hudbe, chuť tvoriť, štatút muzikanta a dokorán otvorené dvere do budúcnosti. K čomu sa prikloní, čo viac miluje?_______ Poupravená autobiografia živelnej akosti, ktorá je venovaná hlavne všetkým party people, producentom, DJ-om, ale kľudne aj komukoľvek inému - napríklad tomu, kto má záujem o hudbu všeobecne a zrovna ešte nebol v Boby centre na brnenskej Apokalypse alebo v berlínskom Tresore na Dubfireových, resp. Hawtinových narodkách. ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho mi trvalo než jsem se k tomuto filmu dostal. Těšil jsem se především na kvalitní soundtrack, který mne bude doprovázet celou stopáž filmu - toho jsem se dočkal a jsem uchvácen. Ale bohužel nemůžu si pomoci, ale děj tam pro mě hrál druhé housle. Vůbec jsem se do něj nemohl dostat, vůbec mě nevtáhl. Proto slabší hodnocení, i když mi to trhá srdce, jakožto vášnivého fanouška a posluchače elektronické hudby. Co se týče tématu drogy+DJ, upřednostňuji spíše It's All Gone Pete Tong. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama