Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No bohužel, docela zklamání. Jedná se o nejnovějšího "bratra" britských filmů o chuligánech, jako jsou třeba Hooligans, Rise of the Footsoldier a další. Musím ale říct, že jejich kvalit rozhodně nedosahuje. Je to film o násilí, který jakoby se násilí vyhýbal. Žádná bitka ve stylu, svých starších předchůdců. Kdyby to vyprávěl sám Cass Pennant někde v rádiu vyšlo by to skoro nastejno. Bohužel. ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Neokoukané tváře, dobré herecké výkony a opět jiný pohled na britské Hooligans. Tohle téma mě poslední dobou zajímá, Football Factory to samozřejmě nemůže překonat, ale i tento film na mě v mnohém zapůsobil. Cass - hlavní hrdina - se potýká s problémem začlenění do společnosti. A věřím, že v sedmdesátých a osmdesátých letech v UK byla rasová nesnášenlivost i větším problémem. Není to celé o Hooligans, je to hlavně o úhlu pohledu jednoho člověka - a zcela ho chápu, když ho v ranném věku mezi sebe nevzal nikdo, než právě ICF. Film mě nenudil ani minutu a to si myslím, že jsem náročný dívák. Od začátku mě chytl a pustil až na konci. Doporučuju. Sice neznámý, ale výborný snímek. ()

Reklama

Spiizy 

všechny recenze uživatele

Osobně tento počin z "chuligánských" filmů mám nejraději. Vysoká věrohodnost, dobrý vývoj hlavní postavy. Poznání firmy I.C.F, která patří mezi nejtvrdší skupiny i v současnosti. Vyzdvihuju nepodcenění vedlejší dějové linie mimo fotbalové záležitosti, ale na druhou stranu i v některých okamžicích velice dobře "natvrdo" odehrané chuligánské razie. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Na film o jednom z najznámejších futbalových chuligánov z ICF (West Ham United) som sa tešil viac než dosť, o to viac keď ide o jeden z posledných hooligans filmov, ktoré som ešte nemal možnosť vidieť. A ako sa mi aj potvrdilo, niečo takéto sklamať proste nemôže. A to aj napriek tomu, že to v rámci udalostí zďaleka nejde tak do hĺbky ako iné kúsky a dokonca to nie je ani nejak extra surové či drsné. Je to skrátka také prijateľnejšie pre bežného diváka, viac sa štylizuje do tej životopisnej roviny - psychológia hlavnej postavy, problémy s farbou pleti v mladosti, láska atď... Avšak napriek týmto (a aj niekoľkým ďalším) aspektom mi to po obsahovej stránky do značnej miery pripomenulo tiež životopisný, len nedávno videný Rise of the Footsoldier o Carltonovi Leachovi (taktiež z ICF), ktorý však bol poňatý dosť odlišne - brutálnejšie, podrobnejšie - naschvál sa vyhýbam slovíčku lepšie, i keď som mu udelil vyššie hodnotenie, obe sú proste spravené úplne inak. A o to viac bol pre mňa Cass zaujímavý, rozhodne som sa ani chvíľku nenudil. Hoci to odo mňa pravdepodobne už znie ako klišé, no zopakovať to musím - Briti skrátka vedia, ako na to! Z hercov ma milo prekvapil z môjho pohľadu absolútne neznámy Nonso Anozie, ďalej tiež Leo Gregory (ktorý hral aj v Hooligans) no a Tamer Hassan, tak ten ma nesklamal asi ešte nikdy... Takže pokiaľ chcete vidieť hooligans z trochu iného uhla pohľadu (viac psychologický?!), ste na tej správnej adrese, pretože Cass je presne takýto. Práve ste stretli Inter City Firm. 70% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o Hooligans. Cass Pennant byl dobrej blázen :D Stará dobrá Anglie kurva! - Chuligáni, skinheadi a pěkně natočený bitky, jen škoda že jich nebylo víc. Taky se mi moc líbilo jak tam hrajou herci z The Football Factory a Green Street Hooligans :) West Ham United Forever! Oi! ;) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Nonso Anozie, který hraje ve filmu hlavní roli, je nejmladším hercem, který ztvárnil na profesionální úrovni postavu Shakespearova Krále Leara v létě 2002. (don corleone)
  • Ve filmu si zahraje i člověk, jehož životní příběh film vypráví - Cass Pennant. Jeden z nejznámějších fotbalových výtržníků Británie si zahraje vyhazovače. Vidět ho můžeme především na konci filmu, kde hlídá dveře hospody. (don corleone)
  • Celý rok před začátkem natáčení se nad příběhem a scénářem scházeli Cass Pennant a režisér Baird. Šlo jim o maximálně autentický pohled na kontroverzní život Pennanta. Mimo jiné spolu vyrazili třeba i na finále Poháru FA v roce 2006. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno