Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Politické kruhy formou připomínají britský Kancl, žánrem Jistě, pane ministře a obsahem a mikroznaky pak seriál uváděný u nás pod názvem Je to soda. Z něj totiž tento snímek vychází, takže Politické kruhy se mají k Sodě stejně jako Simpsonovi ve filmu ke stejnojmennému seriálu. Politická satira na poměry ve vysoké politice (nejen ve Velké Británii) ostrá jako břitva a nemilosrdná jako Nemesis. Oproti podstatně známějším sériím Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére taky výrazně špinavější, ošklivější a agresivnější. Tady už nekraluje blahosklonný Sir Humphrey, který v sobě nezapřel noblesu "lepších" lidí z vyšší společenské vrstvy. Jeho elegantní intriky a lstivé manipulace nahradilo vydírání, urážky, bezohlednost a přímočarý nátlak těch, co se nemusí ohlížet na přítomnost televizních kamer. Vzhledem k vysoce nadprůměrnému výskytu vulgarismů tohle není dílko, které by se chtělo a mohlo líbit všem, ale kdo dá přednost úderné zkratce a cynickému šklebu před prázdnou květnatou diplomatickou řečí, ten kvality Politických kruhů ocení a navíc se doví, jak to vlastně bylo se zahájením invaze v Iráku. Celkový dojem: 90 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Šíleně ukecanej film, že jsme ani nepochopil odstatu filmu. O čem to vlastně vůbec celé bylo? Ani se nedivím, že film zde nemá doposud napsaný obsah filmu :) Každých deset minut se objevil vtip nebo narážka, která mě pobavila. Ale zbytek filmu byla snůška politických keců, které pro mě neměli hlavu ani patu. Obvykle britský humor mám velice rád, ale tohle mi vůbec nesedlo. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Nejzběsilejší komedie od dob Wilderovy Raz, dva, tři s jazýčkem (spíše žiletkou) tak satiricky nabroušeným, že oproti ní jsou Yes, Prime/minister a Vrtěti psem břitké asi jako Poláčkových Bylo nás pět... Scénář je mistrovsky vybroušený kousek od něhož by mohli všichni odkoukávat timing dialogů, jakož i vykreslení postav na ploše pár minut, přičemž žádná ovšem nespadne do kategorie jednoduchých karikatur. Prim hraje obzvláště Peter Capaldi jakožto poradce britského premiéra, který si svou malost kompenzuje maximalistickou misantropií a používáním nejsprostších anglických slovíček jako spojek ve větách... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane ministře, verze s hvězdičkou. Nadává se tu prakticky pořád a všude a najít tu větu, kde se neobjeví alespoň jednou slovíčko "fuck", je docela problém. Ale zároveň je to naprosto fantastická satira odhalující náhled za oponu jak britské, tak americké administrativy na pozadí hrozícího válečného konfliktu na Blízkém východě. Herci do jednoho vynikající, ale všem jim jednoznačně vládne naprosto jedinečný Peter Capaldi v roli ředitele pro komunikaci Malcolma. 100% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Simon Foster: ,,ale já přeci zcela jasně sdělil své stanovisko! - řekl jsem na dotaz komise - možná! '' :-) Tak tohle byla ostrá britská záležitost, která si dělá srandu nejen z Britů, ale hlavně spojenců Amíků. A taky z celého toho obrovského světa stážistů, diplomatů, vedoucích výborů, jejich náměstků, poradců, ministrů atd... Souhlasím s ostatními, že oproti Jistě pane ministře (a samozřejmě premiére) to bylo výrazně hrubší. Zatímco Sir Humprey měl vždy vystupování gentlemana a odmítnutí či dokonce nadávku vyslovil pomocí dvaceti slov avšak slušně, tady si bristský minisr Foster nejde pro sprosté slovo daleko. On by se totiž člověk musel nejen ze spolupracovníků, ale hlavně z těch Amíků zbláznit. Jistě nebude na škodu jim připomenout, kdo to v roce 1814 s relativně malým kontingentem vypálil Washington D. C. :-))) !!! Všude jinde by mne to pohoršovalo, ale tady to zkrátka všude sedí jak má. Halt doba se zrychlila a jedno dobře usazené shit, jasně a výstižně sdělí to co má. Bylo to skvělé, bylo to vtipné, bylo to inteligentní. Scénář byl geniálně rozvržen. Určitě to budu muset dát ještě v brzku znovu, protože si jsem jist, že jsem nevychytal všechny vtipy a narážky a že jich tam je ! Do případného konfliktu dávám 4 vojáky! * * * * ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama