Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli se to stalo nebo ne, není důležité. Je to pravda!“ Přirozené popírání nepopiratelného dělá mému vrozenému cynismu velkou radost a stejně tak svižné přetavení protiválečných argumentů v neotřesitelné důvody k vyhlášení války. Tedy baví mne to ve filmu, ale ve skutečnosti se mi z těchto standardních postupů zvedá kufr. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Film ze zajímavého prostředí a se zvláštní zápletkou, v které se občas těžko orientuje ( nejspíš kvůli mému nedostatečnému vhledu do problematiky ). Herecky slušně pokryto i režisérsky na dobré úrovni. Vše by bylo na ****, ale sráží to jedna věc na kterou jsem alergickej: Nemám rád budování "tvrdosti" charakteru chrlením vulgáren. Jasně, že je možný namítnout, že to tak chodí, ale postavit celou ( důležitou ) figuru, a nejen tu, pouze na týhle bázi mě prostě nestačí. Proto zvezda dolů. FFF 2010 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Hrozný nepřehledný miš maš. S titulkem nejlepší britská komedie posledních let rozhodně souhlasit nemůžu. Téma je opravdu nezajímavé a ačkoliv se objeví sem tam velmi dobrý sarkastický vtip, tak je to hrozná nuda. Na můj vkus až příliš nevtipných a zbytečných nadávek. Čekal jsem rozhodně něco jiného. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hysterická digitální kamera najíždí a odjíždí na herce, aniž by k tomu měla nějaký rozumný důvod. Je to jen manýra. Mezi postavami příběhu není jediná aspoň trochu sympatická. Všichni jsou sobci a hráči s mocí. Řvou na sebe a nadávají si, z plátna se linou vodopády slov a já se v tom úplně ztratila. Možná taky kvůli mizernému překladu, takže snad filmu i trochu křivdím. Ale působilo to na mě nepřehledně, zmatečně a nesympaticky. Dosledovat to bylo náročné a nepříjemné. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ano. Naprosto neskutečně dialogově našlapaná politická satira. Skvělé obsazení, naprosto fenomenální Peter Capaldi a zpracování, které lehce laškuje až s téměř dokumentárním zpracováním. Tak jako tak jsou Politické kruhy jednou z nejlepší politických satir, která se nebojí subverze na plný plyn. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama