Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přibližně patnáct let po poslední klapce deváté řady se část protagonistů v čele s kavárníkem Reném (Gorden Kaye) sešla v divadelním studiu, aby v kulisách slavné kavárny v Nouvionu zavzpomínala na léta okupace. Zvídavý René sepisující memoáry, sestřih nejlepších scén, historky z natáčení a také výpovědi tvůrců a kritiků přinášejí nový pohled na sitcom, jenž ve své době patřil k nejúspěšnějším pořadům BBC. Haló, haló, vysílá Londýn (dopitak)

(více)

Recenze (12)

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem objevil The Return of 'Allo 'Allo! s českými titulky. Ty jsou tedy často velmi špatně čitelné, protože pokud se sejdou s bílým pozadím, nemáte šanci si něco přečíst, ale to není závada tohoto pořadu. Jinak tady není moc o čem. Tohle musí potěšit každého, kdo s nelehkým srdcem kouše poslední díl seriálu Haló haló a se slzou v oku se loučí se všemi hrdiny z Nouvionu. Jediná škoda je, že se tohoto dílu, který je z části hraný, z části dokumentem a z části retrospektivou nedožilo víc postav. Zklamala mne i neúčast "Helgy". Jinak ale pro každého fandu kultu povinnost! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sentimentální a částečně i smutná podívaná, zjištěním že nestárnoucí hrdinové stárnou a někteří již zemřeli. Dozvíte se pár zajímavostí, připomenete některé scény (některé dokonce i z francouzského vysílání), ale těch sto minut si umím představit i jinak, například zkouknutím tří náhodných dílů. Leclerk sice v době tohoto pořadu žil, nezapomeňte ale, že to byl už Leclerk třetí! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro famoušky famózního britského sitcomu povinnost a pro mě skvělé ohlédnutí a fantastická tečka za seriálem, takže mě teď dobře poslouchejte, nebudu to víckrát opakovat: i když je Návrat Haló, haló celkem dlouhou záležitostí, šance, že se budete nudit nehrozí, neboť nový příběh střídají prostřihy z epizod a rozhovory s herci a tvůrci. Dozvíte se spoustu zajímavostí, informačně je to opravdu bohaté a já jsem se dozvěděl opravdu vše, co jsem vědět potřeboval (kromě teda toho, jak to vlastně bylo s odchodem Richarda Gibsona a plastickou operací herr Flicka). Užitečné bylo zjistit, co se vlastně provádělo s mokrým celerem,jak to bylo s převelením Hanse Geeringa do Anglie a jaká obrovská pecka to svého času bývala a stále je, jaké se proti seriálu vedly nevydařené odboje a pro mě zajímavou informací bylo to, že existovala i divadelní verze. Dozvíte se, jak vznikly ty nejlegendárnější hlášky, o dalších klasických seriálech té doby a pokud jde o vzpomínkové sestřihy, tam není co řešit, je to sestříhané naprosto geniálně a je to opravdu to nejlepší. Úplně nový příběh, kdy René píše paměti a herci se tam jen tak scházejí, prostě jen proto, aby udělali radost nejen fanouškům, ale hlavně sobě, tak ten také stojí za to, zejména Crabtreeho výuka francouzštiny. Jinak Yvette a Michelle vypadají stále skvěle a pro mě zajímavým zjištěním bylo, že on, LeClerc, tedy Robin Parkinson, stále žije. Návrat to byl triumfální, plný legendárních hlášek a i když to ignoruje původní konec seriálu, vůbec to nevadí, neboť tohle je lepší. Jen škoda, že se neukázali všichni žijící herci a že se toho nedožila Carmen Silvera, ale to už tady někdo psal. Byla to prostě krása a nádhera a mě nezbývá nic jiného, než tenhle velký sraz neskutečně pochválit a popřát vám další, příjemná a bodrá podoledne,třeba právě s touhle seriálovou klasikou. 100%. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Návrat do Nuovionu mě potěšil. Ráda jsem se po dvaceti letech setkala se známými herci a zopakovala si nejpovedenější záběry a oblíbené hlášky. Dozvěděla jsem se i hodně zajímavého o natáčení seriálu od jeho tvůrců. Třeba to, proč nebylo Allo, Allo! nikdy uvedeno v Německu. Škoda, že se vzpomínkového setkání nedožila Carmen Silvera. Chyběla mi tam. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Německý propagandistický týdeník nás černobílým sestřihem vrací zpátky do Nouvionu 40. let. Akordeon zacvrliká známou melodii a ocitáme se ve staré dobré kavárně René. Stařičký René Artois sepisuje paměti plné pletek, pletich a opletaček, padlých Madon s velkými balónky a speciálních gestapáckých salámů. Bestseller, který si v budoucnu jistě zakoupí 9 z 10 prodavačů cibule. Ale hlava je stará a příběh komplikovaný, vyžádá si tedy svědectví dalších aktérů... Protože jsem celkem nekomplikovaný a sentimentální divák, byl bych asi spokojeně dojatý i v případě, že by se obsazení mého oblíbeného britcomu prostě sesedlo někde na pódiu a dojatě zavzpomínalo, jaká bodrá podoledne to bývala, v tom čase leteckých kukel a mokrého celeru. Ale hravá formální stránka se mi moc líbila (stejně jako fakt, že fanoušci se na tohle mimořádné představení po vzoru trekkies vymódili do kostýmů francouzských polucistů, odbojářek v baloňácích a nacistických důstojníků) a i když rámec nové epizody spíš rekapituloval vše osvědčené, nenudil. Prolamování "návratu" archivními tematickými sestřihy a komentářem mluvících hlav navíc umožňuje udržet pozornost po dobu nadstandartní stopáže, kterou by volba jen jednoho z těchto prostředků asi neutáhla. Return of Allo Allo je rituální povinností každého, kdo původní seriál zbožňoval. 80% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama