Sofie a ukradený poklad (TV film)

Pohádka

Česko, 2008, 57 min

Jaroslav Hanuš

Od Pavla Kříže bych si chtěla nechat předčítat pohádky na dobrou noc. Má velmi uklidňující hlas.(8.8.2010)

Humorná nadsázka zde funguje, zejména Jan Hrušínský si své přehrávání náramně užil, takže ve výsledku kvalitní nedělní pohoda.(4.9.2011)

Jedna z mála nových televizních pohádek, která opravdu stojí za shlédnutí. Dobrý příběh, herci v dobré formě, žádné zběsilé scény s čerty, prostě taková ta správná uklidňující pohádka pro nedělní odpoledne. Co více si přát? Škoda jen asi od půlky filmu stále se opakující otravné hudby. Hudba: Miroslav Kořínek(4.9.2011)

Takto prosím ano! Po dlouhé době konečně nová pohádka, která má nápad, šmrnc, vtip, naprosto špičkové a hvězdné obsazení a hodně nadsázky... Vtipy zde fungují, ale přiznávám, že na tom mají podíl hlavně herci, v jiném obsazení by scénář dle mého nefungoval.. Ale! Nicméně to dopadlo tak, jak to dopadlo, tudíž jsem se mohla od srdce zasmát a zpříjemnit a prozářit nedělní odpoledne:)(4.9.2011)

• jaguar91

Přestože je obsazení na české pohádky hvězdné, děj je poněkud neoriginální. Nicméně velice pěkné kostými.(31.12.2008)

• Kolssteyn

Princové ve filcákách v dementním království. Česká televize má to štěstí, že už několik generací desinfikuje hezké pohádky splaškovými inscenacemi, které se následně stávají standardem.(10.8.2010)

Saša a Václav Rašilovovi, Vladimír Kratina, víc takových pohádek, prosím!(4.9.2011)

Mám ráda takové pohádky :-)(8.8.2010)

• Ironfood

Pohádku s takhle stupidním scénářem jsem už dlouho neviděl, zachránit to nemohl ani můj oblíbenec Dlouhý.(9.8.2010)

• honeysuckle

Od režiséra Jaroslava Hanuše jsem čekala víc, tohle byla velice nudná, natahovaná podívaná.(24.10.2011)

Klasická televizní nedělní pohádka. Úsměvná s hezkou princeznou. Musím uznat, že dokonalé bylo v závěru pohádky to člobrdo :-D A Tomáš Topfer jako bývalý loupežník taky dobrý... vcelku hezká pohádka :-)(28.12.2010)