foto

Gabriela Marcinková

  • nar. 2.4.1988 (30 let)
    Prešov, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gabriela Marcinková pochádza z Prešova a je jednou z mladých slovenských herečiek, ktorej sa podarilo preraziť aj v zahraničí.

Pred kamery sa postavila prvýkrát v roku 2008, a to v českej rozprávke SOFIA A UKRADNUTÝ POKLAD. Väčšinu svojich filmových postáv stvárnila vo filmoch zo susednej Českej republiky. Na Slovensku ju diváci poznajú predovšetkým vďaka účinkovaniu v seriáli HORÚCA KRV (2012).

Najviac sa však zviditeľnila svojou účasťou v dvoch úspešných filmoch, a to v romantickej dráme s názvom 360 z roku 2011 a road movie MOVE ON (2012). V prvom menovanom filme si Gabriela zahrala po boku svetoznámych hercov akými sú Jude Law či Anthony Hopkins a v druhom po boku dánskej megahviezdy Madsa Mikkelsena.

Gabrielinu krásu si vďaka týmto snímkam všimla americká stránka TC Candler, ktorá vyše dvadsať rokov vydáva rebríček najkrajších žien sveta. V prestížnom rebríčku síce skončila až osemdesiata piata, no veľa hollywoodskych hviezd nedosiahlo ani to.

Jej veľkým koníčkom bola v minulosti atletika, konkrétne beh cez prekážky. Dokonca sa stala aj majsterkou Slovenska. Medzi jej ďalšie túžby do budúcna patrí okrem iného aj fakt, že by sa chcela stať učiteľkou herectva.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2018 Důvěrný nepřítel
2017 Doktor Macbeth (divadelní záznam)
2016 ABCs of Death 2.5
Sláva (divadelní záznam)
Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem
2015 Celebrity s.r.o.
Vojtěch
2014 Bazén (studentský film)
Esencia vzťahu (studentský film)
Prvá posledná (studentský film)
2013 Good Night
Jáma (studentský film)
Koberec a pár postáv (studentský film)
Křehkost (studentský film)
M is for Malnutrition
2012 Attonitas
Byzantium
Move On
Room 4024
2011 360
2010 Neříkej hop (studentský film)
Osudové peníze (TV film)
2009 Zakázaný člověk (TV film)
2008 Fišpánská jablíčka (TV film)
Sofie a ukradený poklad (TV film)

TV seriály

2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
2018 Delukse (TV seriál)
Kuchyňa (TV seriál)
Epizoda 14 (E14)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
další epizody (14)
Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 11 (S02E11)
Epizoda 10 (S02E10)
další epizody (12)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Konec doktorů v Beskydech (S01E16)
Ohrožený druh (S01E15)
Erotománie (S01E14)
další epizody (16)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
2014 Škoda lásky (TV seriál)
Host u tabule (S02E05)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Horúca krv (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

Dokumentární

2017 Slovensko Advent 2017 (koncert)
2015 Film o seriálu: Doktor Martin (TV film)
From Slovakia With Love (TV film)
2008 Peníze Jiřího Krejčíka

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Slnko v sieti 2016 (TV pořad)
2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)

Scénografická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace