Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 3

Recenze (1 246)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec vstupuje na výstavu divokého západu. Potom ako môže vzhliadnuť vypchatého bizóna či grizzlyho, naráža na maketu indiána. Ten z ničoho nič ožíva a malému chlapcovi začína rozprávať starý príbeh o dvoch hrdinoch, ktorí na divokom západe bojovali za spravedlnosť. Príbeh o svojskom indiánovi Tontovi a trochu puntičkárskom, naškrobenom prokurátorovi Johnovi Riedovi. Ako to s nimi v skutočnosti bolo? Príjemná dobrodružno akčná rozprávka s prvkami komédie vhodná pre takmer všetky vekové kategórie. Nedá mi nesúhlasiť s názorom užívateľa LIMA. Aj napriek tomu, že snímok miestami postráda logiku, pozíciu v červených políčkach by si najmä vďaka rozuzleniu určite zaslúžil. Johny Depp opäť potvrdil, že hranie divno divných postáv mu ide zďaleka najlepšie. Jediným negatívom snímku je dlhočizná stopáž. Miestami vďaka niektorým zbytočným pasážam film pôsobil monotónne. Ale inak, veľká spokojnosť. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl tenhle film prdel, byla zřejmě digitální, protože počet digitálních efektů v tomhle filmu hravě převyšuje počet zlatých cihel v soukormých sejfech pražských kmotříků. Jenže copak se na ten film dá zlobit, když je od začátku jasný, že se náš milej film nebere absolutně vážně, nechybí mu nadhled a větší než malé množství vtipných scén i dialogů. Trošku jsem se bál, aby Johnny nepostavil postavu Tontyho výhradně na své homosexuální mimice a-la Jack Sparow, ale to se naštěstí, až na vyjímky (zahrabávání Johna ) neděje Johnny zde má mnohem větší prostor na hraní, viz ty jeho pohledy na Johna, které opravdu dávali mé bránici pořádně zabrat. Ale dost už mudrování, tenhle film má jediné poslání, bavit, bavit a zase jen bavit a to se mu povedlo výtečně. Osamělý jezdec je přesně ten typ filmu, na kterej je fajn vzít svojí holku nebo bandu, nejlépe oboji, nějaký tu láhvičku a vyrazit po desátý večer do letního kina. Jako startovku na dlouhou letní noc neznám lepší filmovej tip. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdy, přece jen se mě nelíbila, ta vyprávěcí část s faganem, ale protože tady někteří uživatelé žerou zřejmě jenom suchary, dávám plnou palbu, protože pro králíky, co žerou škorpiony mám stejnou slabost, jako pro nezodpovězenou otázku "jak si se dostal z vězení", to je totiž naprosto nepodstatný. Podstatný je mít na hlavě mrtvýho havrana a dobře ho krmit. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po té vlně nenávisti, která se proti tomuto filmu strhla prakticky ihned po premiéře, jsem se dlouho zdráhal na tento film podívat, až jednou jsem samou zvědavostí nevydržel a film si pustil. Takhle, je to něco, co si pustím podruhé? Ne. Předvádí zde Johnny Depp něco jiného, než v posledních cca 10 letech? Ne. Měl mít tenhle film tak monstrózní rozpočet, jaký ve finále měl (není známé přesně číslo, ale odhaduje se, že i s reklamami a různými promo akcemi se rozpočet vyšplhal až k 300 miliónům dolarů!!!)? Rozhodně ne. Ale na nejdůležitější otázku je naštěstí odpověď taky ne a to "Je ten film opravdu tak špatný?" The Lone Ranger není vyloženě špatný film, troufám si dokonce říct, že je to ideální jednohubka na sobotní večer. Není to nic, co byste museli vidět, nicméně pokud se na něj podíváte, dostane se vám filmu, který i když má přes 2 hodiny a 20 minut, tak uplyne poměrně rychle a na ten čas vás zabaví. Je jen škoda, že stejně rychle na něj taky zapomenete… 55 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Bird angry!" Obludne naťahovaný film, čo zamrzí, pretože v jadre je to zábavné. Skvostná výprava a westernová atmosféra, vydarené gagy, výborný minimalistický Depp, nápady, citácie Leoneho, super Zimmerova hudba a dve fantastické akcie s vláčikmi. Uf, ale pomedzi to je prepletená dobrá hodina mlátenia prázdnej slamy, ktorá keby sa vystrihala, film by to posunulo o tri levely vyššie. A ako prvú by som spláchol totálne zbytočnú časovú rovinu s chlapcom a starým Tontom. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍM SES PROVINIL?" - "JSEM INDIÁN." Očekával jsem klasickou blockbusterovou nudu a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Místo disneyovské rodinné řachandy poměrně vážný a temný příběh (vyřezávání srdce, masakrování indiánů) s poněkud děravým scénářem (záporáci vyvraždí celou vesnici, aby se od ní nikdo nedozvěděl o stříbrné žíle, ale chlapce, který je k žíle dovedl, nechají klidně běžet), stopáž sice přehrocená, ale nebyl jsem jí umořen jako třeba u třetích PIRÁTů, dvojka Hammer-Depp docela v pohodě, záporáci taky, ale vláčkové finále EPICKÉ, nabité úžasnou energií a nápady. Dvojce bych se nebránil, dokonce po tomhle možná dám šanci i JOHNU CARTEROVI. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Při natáčení se opět ukázalo Verbinskiho megalomanství. Místo toho, aby ve scéně útoku indiánů na vlak použil originální lokomotivu, nechal postavit drahý model, který vyšel mnohonásobně dráž, než pronajmutí historického vlaku. (Chegi)
  • Lokomotiva ve filmu je nejspíš Jupiter z roku 1868, vyráběna firmou Schenectady Locomotive Works v New Yorku. Originál nebyl zachován, proto byla v roce 1979 vyrobena replika. (sator)
  • Hans Zimmer použil k nahrání hudebního doprovodu, konkrétně některých basových linek a bubnů, skutečné zvuky vlaku. Pro tyto potřeby navštívil Chrise Cartera, tvůrce seriálu Akta X (od r. 1993), který postarší lokomotivu vlastní. (Brousitch)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama