Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 051)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý a přesto, nebo právě proto, vynikající animák. Letos možná i nejlepší když prý Pixarovci pohořeli. Verbinski se vyznává z lásky k westernům a dělá to stylově. Animace je na vysoké úrovni a některé (západy slunce) záběry jsou pastva pro oči. Žvanící Johnny Depp hraje roztrženého hrdinu, který hledá sám sebe s takovou vervou až někdy zapomenete, že je to chameleon. S dabingem tu zákonitě musí klesnout kvalita. Tohle prostě nenapodobíte. Taky tu máme úžasné snové sekvence... a Ducha západu! Co se hudby týče tak Hans Zimmer cituje a cituje hodně. Ennia, Misirlou a dočkáme se i jízdy valkýr v aranžmá pro benjo. Mr. Timms? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že jsem film neviděla v původním jazyce! Jinak samozřejmě animovaný Západ fantastika! Celkově to bylo pojato tak hezky normálně..až se skoro divím, jak tohle může "požvejkat" dětský divák. A přesto, že perfektní animaci se v dnešní době už nikdo nediví, tady se opravdu divím...a ta hudba..hmmmm. Nový pohled na animák. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a humorný film. Dobre vymyslené gagy, film pekne graduje, má dobrú hudbu, skvelého hlavného hrdinu a aj zaujímavé vedlajšie postavy. Prečo sa takéto westerny už netočia? Prečo sa nemože natočiť aj poriadny hraný nekompromisný western podla zabehnutých pravidiel? Animák RANGO ukázal, že dodržiavanie sa westernových pravidiel stále funguje. Prináša zábavu pre celú rodinu. Aj keď v tomto prípade sa jedná o niečo špeciálne - je tu množstvo odkazov na klasiky žánru. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

U digitálních animáků mi většinou vadí, že postavy a prostředí postrádají osobitost. To ale není případ filmu Rango. Ten je po vizuální stránce opravdu originální a skvěle provedený. Postavičky jsou opravdu jako živé. Ale technická dokonalost je bohužel tím nejvýraznějším kladem filmu. Zamrzí, že tahle krása nestojí na nějakém propracovanějším nápadu. Upřímně musím říct, že jsem film tak nějak nepobral. Asi jsem na půlně jiné vlně. Často mi humor nesedí, ale zde jsem ani nepochopil čemu bych se měl smát. Třeba tomu, že se Rango objeví v dámských šatech? Potencionální hlášky mi přišly úplně mimo a navíc mi přišel film nepoměrně násilný na to, že se jedná film hlavně pro děti. Tím nechci říct, že by mi to nějak vadilo, ale působilo to na mě dojmem, že Verbisnki neví kterým směrem jít. Po tom co se postavičky srandovně perou na voze na jednu z nich spadne kus skály. A one není rozpláclá a nenafoukne se zpátky, je prostě mrtvá. Přijde mi to trošku asociální. Jako celek na mě film působil stejně jako Piráti z Karibiku, krásně propraocované žánrové nic. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Typický Verbinski. Nápady je to natlakované k prasknutí, během pár minut je to schopné semlít Leoneho, Coppolu i Baye a jen tak si to lehce krkne. Jako westernová besídka je to mnohem funkčnější než jako filmový celek. Rozptyl jednotlivých částí je až surreálně štědrý, takže výsledný dojem je poněkud neposedný. S připočtením českého dabingu to kecavého chameleona stojí pátou hvězdu, což nic nemění na faktu, že se nejspíš jedná o animákový vrchol sezóny. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Keď Rango (v pôvodnom znení Johnny Depp) manipuluje so zásobníkom svojho revolvera, vidíme, že má výklopný valec (vyklopí ho do strany). Jednočinné revolvery na divokom západe však mali valec pevne zasadený v tele. Zásobník sa nabíjal odklopením klapky, pričom bolo treba vyhodiť každú nábojnicu zvlášť a nahradiť ju novým nábojom. (ČSFD)
  • Johnny Depp vedle Ranga namluvil také Larse. Stephen Root pak propůjčil hlas dokonce trojici postav, a to Docovi, Merrimackovi a panu Snugglesovi. (Pir.z.Ka)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama