Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 049)

castor 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná blbůstka, která troufám si tipnout otráví i ty nejmenší.. Prostě jen kravinka s žádnou přidanou hodnotou, jen nánosy klišé v šablonovité rodinné fantasy. Jerry Bruckheimer leze do hodně prověřených vod a mohl by se chlapec zase začít snažit. Pořádnej matroš jsem od něj docela dlouho neviděl.. od chlápka, co stojí za Skálou, Armageddonem nebo třeba Black Hawk Down očekávám při vší úctě kapánek víc!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

J.Baruchel mi opravdu nesedl, což je docela problém, hraje-li hlavní roli. Zato Cage byl očekávaný, jako herce ho mám rád, tudíž nezklamal. Tvůrci jakoby se nemohli rozhodnout, zda mají natočit romantickou lovestory, temnou fantasy nebo dětský film. Přidá-li se od každého něco, výsledný kočkopsí dort nemůže fungovat. Pokud by za filmem stál opravdu W.Disney ( nechť je mu země lehká), určitě by příběh nasměroval k temné a drsné fantasy. Výtvarné a trikové stránce nelze nic vytknout, v tomhle zůstávají Disneovi následovníci perfekcionalisty. Nádherný drak! Celkově mě ale film bavil a potěšila mě scéna, která vychází ze staré legendy o čarodějově učni, jak ji známe od Lúkiana, J.W.Goetha ( Čarodějův učeň) či samotného W.Disneye ( Fantasie). Ano, zvládnout koště a vědro vody dokáže jen opravdový mistr! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem daleko vetsi zabavu. Bohuzel prostredni cast filmu je dost utahana, trenink neni nicim zajimavej a misty ty skoro az nudi. Zachranuje to tak prvni a posledni pulhodinka, kde se trikove dobre zvladnutejma kouzlama nesetri, Baruchel je sice hovadko, ale sympatak, Cage je jeden z nejsympatictejsich carodeju a celej ten pribeh a legenda jsou na odpocinkovej blockbuster dostacujici. Skoda, pridat vic akce nebo zkratit prostredni cast, je to zabavna pecka, takle jen lepsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#98 Cage zase jednou vyhmátl tu lepší roličku. Díky bohu za to. Jay Baruchel je celkem sympaťák a já mu začínám docela fandit, Alfred Molina by se strašně rád dostal do mé TOPky herců, ale zatím pořád nedostal tu správnou roli no a Teresa Palmer...no, pouští pěkný písničky, tak aspoň že tak. Když už jsem u té hudby, tak ta mě tady bavila hned po čarování asi nejvíce. Zápletka byla silně neoriginální a akce bylo méně, než na co jsem u podobných filmů zvyklý. Ale i přesto jsem si Čarodějova učně užil a docela lituju, že film nevydělal tolik aby rozjel sérii. Druhý díl by mohl být třeba lepší. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Moderních akčně-romantických fantasy je poslední roky hodně, ale ne z každé se dá udělat sága. Z téhle se nevyrobí určitě. Nejde sice o žádný průšvih, ale téměř všechno bylo jinde viděno lépe. Nejlépe tak z filmu vychází Nicolas Cage, který se pro Turteltaubovy filmy narodil, ale ve třetích Lovcích pokladů mu to bude slušet víc. Nesměle pozitivní dojmy zanechává právě on, "blesková" verze Secrets od OneRepublic a nečekaná připomínka klasického Disneyho kraťasu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Obrnenú sukňu čarodejníka Suna Loka (Gregory Woo) vyrobili v oddelení kostýmov z viac ako tisíc ručne opracovaných kožených platničiek viazaných riadok za riadkom. (Greenpeacak)
  • Kouzelná kniha "Encantus", kterou Balthazar (Nicolas Cage) dá svému učni, je po stránce návrhu a provedení vskutku unikátním dílem a jedinečným příkladem detailního umění zákulisní tvorby. Každá z 1500 stránek byla pro maximální věrnost ručně nakreslena a opotřebována (nejrůznějšími metodami, od pískování až po vlhčení čajem). Základní verze knihy vážila 34 kilogramů. Pro scény, kdy je kniha zavřená, byl vytvořen duplikát o hmotnosti 4,5 kilogramů. Pro jednu sekvenci byla navíc zhotovena ještě voděodolná verze. (darek kartac)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama