Reklama

Reklama

Film 13 přináší příběh bezelstného mladého dělníka, který ukradl obálku, jež v sobě ukrývá návod na zázračné zbohatnutí. Mladík se tak nevědomky ocitá ve společnosti nebezpečných tajných hráčů, kteří hrají podivnou hru, kde se dá hodně vyhrát, ale ještě víc ztratit. 13 – to je strhující příběh o štěstí, příležitosti, ztrátě nevinnosti a vztahu mezi mocí a penězi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originál jsem sice neviděl, ale už podle hodnocení se zřejmě vydařil o něco víc, než tento naprosto nudný film. Slibný námět je tu totiž zabit množstvím klišé a zbytečných postav (Mickey Rourke). Navíc to má celé velmi pomalé tempo a zcela bez nápadu, i když samotné scény, kdy už se hra konečně hraje, jsou docela napínavé. Zajimavé obsazení je ale zcela nevyužité a kromě těch pár napínavých scén tu není prakticky nic zajímavého. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, u kterého však nechápu jedinou věc - proč jej režizér točil, když už ho jednou točil?! :) Ano, jasně, americká produkce, více peněz, známější tváře - ale.. Mno, na původní (a tipuju autentičtější) verzi se jistě podívám, možná mě překvapí třeba v závěru. Děj filmu nebudu nijak rozvádět - je jasné, že kdyby Vince mohl, své počáteční jednání by si setsakramentsky rozmyslel. ;) ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Objeví se hodně hvězd, ale to bohužel filmu nepřidá na kráse. Neříkám že dopadl tragicky, ale Stathamova role mi k němu neseděla a představuji si ho v jiném žánru spíše.. Za to Rourke mi sedl do role daleko víc! I bez tak zajímavý snímek o ruské ruletě, ale bohužel bez špetky pořádného napětí a děje. O příběhu se nezmiňuje, protože ten byl předvídatelný od samého začátku... 5/10 = 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Film bez akéhokoľvek napätia, atmosféry alebo súcitu s postavami. Je tu síce niekoľko zvučných mien v radách hercov, ale celé dianie okolo je neuveriteľne sterilné a predvídateľné. Ako tak zaujímavá je posledná 20 minútovka, keď sledujeme udalosti víťaza "ruskej rulety", tá už však nedokáže zachrániť film z priemerných vôd. Škoda, pretože film sa zaoberá silnou témou, z ktorej by sa dala vyťažiť výborná hra nervov! 2* ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Část se samotnou hrou výtečná, zbytek se zdál být jen tak do počtu, aby se režisér dohrabal k normální filmové stopáži. Původní film jsem neviděla, ale Gélova posedlost vlastní tvorbou je opravdu zajímavá. Musí být i velmi přesvědčivý, protože dostat do takového filmu tolik známých tváří (i do vedlejších rolí) by se asi jen tak někomu nepodařilo. Rovněž by mě zajímalo, jestli se takhle někdo na světě opravdu "baví". Víc se o tom bez spoilerů nedá napsat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York v lokalitách White Plains, Crestwood, Fleetwood, Mont Vernon a New York. (Terva)
  • Do úlohy detektíva Larryho Mullana bol pôvodne obsadený Ray Liotta. Svoju účasť musel kvôli pracovnej zaneprádznenosti odrieknuť, a tak ho nahradil David Zayas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama