Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tematika 2.svetova vojna, Nacisti, Mossad, hladanie spravodlivosti... O ano, to je moje... Da sa vobec tato tema pokazit? Mozno ano, ale v tomto pripade sa fiasko rozhodne nekona. Ako uz mnohi predo mnou napisali, zabudnite na koniec. Ten je ako keby z ineho nepodareneho filmu, ale to, co mu predchadza, je naopak velmi, velmi podarene. Na platne sledujete dve obdobia, dva pribehy, tri zivotne osudy troch mladych ludi. Dvakrat je vo filme pouzita veta: Co ak by sa dal vratit cas... Zmenili by sme nieco? Tuto otazku si kladieme mnohokrat aj my, a preto ma tento film tak velmi blizko k nam beznym ludom a je tak lahucko pochopitelny. Pretoze sa v postavach svojim sposobom vidime. A scena pri klaviri, kedy hra Mesacna sonata je absolutne existencialna a uchvatne vyjadruje emocne rozpolozenie vsetkych troch hlavnych postav... No dobre, dost uz bolo reci, proste si to pozrite a urcite neobanujete. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sebavýroba falošného národného hrdinu a vyrovnávanie sa so životom v lži nie je bohviečo. Na chválu tvorcom slúži, že namiesto psychologizujúceho sa brblania v charakteroch, prostredníctvom únavných statizujúcich záberov zobrazenia tzv. vnútorných pochybností a poryvov duše, zvolili príbehové riešenie. Ukazujúce dopad minulých rozhodnutí na súčasnosť. S akčnými momentami v minulosti, zaujímavo predĺženými do súčasnosti. Atraktívnu tému - lov náckov v boľševickom štátnom okruhu (tzv. východnej zóne) - spriemerováva štandardné spracovanie, bez významnejších momentov prekvapenia. Mne sa, na rozdiel od tunajších užívateľov, záver celkom pozdával. Napriek odlišnému profesnému i životnému zameraniu totiž platí: raz nácek, navždy nácek, raz agent navždy agent. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVDA JE PŘEPYCH“....... /// Taky Izraelci mají svý ,,RED“. Jen nejsou tak zábavní, ani akční...., ale zato maj skříně narvaný kostlivcema. Jeden má dokonce jméno ,,Vogel“ a prej dřív makal v Birkenau. Jak se mohl dožít tak vysokýho věku? Ona totiž každá špiónská akce nemusí končit podle předpokladů..... To tenkrát před 30ti lety.... pohleďte na trochu akce, trochu napětí a užijte si kapku psychologický hry. Každá špiónská mise je zajímavá. A co teprv, když nejde podle plánu! Podle plánu nejde ani film. Z tohodle mohlo bejt slušný drama. A ne jen místama. Škoda, mám tyhle věci rád.... není to trága, jen takovej neurážející průměr, na kterej hned zapomenete. Pokud nejste na důchodkyně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,TOHLE“ jsem neviděl. 2.) Zjistím, na co bych si jako gynekolog měl dát pozor. 3.) Jsem chirurg. (Co furt všichni máte s tím Birkenau?) 4.) Thx za titule ,,SoulM@te“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film mě vůbec Nelákal! V jednom časopise jsem četl recenzi, která Zněla! The Debt! Pořádnéj Akční Nářez od začátku do Konce, který vás nenechá vydechnout! Tak já si RÁdoby ten film teda Pustil.. Akce jsem se Nedočkal! Dočkal jsem se psychologické Drámy, která asi 3x zapůsobila jako Napínavej Thriller! Špatný film to nebyl, ale není to nic pro mně! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak docela překvapení ! Čekal jsem dobrý film, ale ne až tak dobrý. Velice zajímavá atmosféra. Přítomnost a flashbacky se prolínaly neustále. Nešlo ani o akci, spíš o strhující příběh. Zapůsobilo to na mě jako velmi psychologický thriller/drama. Takže u mě na hraně mezi 4 a 5*. Celkové hodnocení je : 89% = **** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama