Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Qitek 

všechny recenze uživatele

První The Boondock Saints se stali překvapivým kultem. Možná pro někoho zpochybnitelným, ale stali. Informace o tom, že jde na scénu dvojka a ještě ke všemu za kameru i před ní nastoupí stejný "band"? Nemusím snad ani dokončovat větu. Pak se dozvím, že alfa omega z prvního dílu se nekoná. Willem Dafoe nebude. O.k. Pořád je tam ten Duffy a já jsem zvědavej, jak se po prvotině předvede. The Boondock Saints 2 je všechno, co je na pokračování možný dojebat. Ale úplně všechno. Zabití svého dostání. Přímo učebnicový příklad. Trapnost nadevše. Když bratři McManusové hned ze startu přilezou na koních na scénu mezi ovcemi, s nalepenými vousy a vlasy, vyprsknul jsem smíchy čtyři metry před sebe a doufal jsem, že tohle je nějaký fakin žert. Ale nějak jsem si říkal, za to může maskér. Zliskat ho pacholka. Jenže vzápětí mi došlo, že to nebude jen nějaký maskér, ale sám pan Duffy. Po pár minutách jdou rozhořčení McManusové do stodoly a vytáhnou kufr se zbraněmi a noži a těmi noži( bacha!) se začnou "holit", zkracovat si "vlasy" a vše je to sestříháno v "dynamickém střihu" za doprovodu fakt "drsné hudby", jako že teď to dámy a pánové bude mazec k posrání! Klesla mi brada a zůstala tak po zbytek filmu. Jediná scéna si nemůže ani čichnout k "Pokrevní" jedničce! Troy Duffy naprosto rezignoval, vykrádá sám sebe (což o to, scény z pokrevních bratrů jsem miloval), jenže je točí mnohem hůře a neskutečně nezáživně. Neumí si poradit s jedinou akční scénou. Nudné. Sterilní. Otřesné zklamání. Dvě hvězdy za- Závěrečné cameo a dobrý náběh na trojku, které dám (pokud bude) šanci jen kvůli perfektní jedničce. Jinak za nic. Ty dvě hvězdy jsou s odřenýma ušima. P.S: Julie Benz je přímo otřesná. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak se nám po 10 letech hoši přeci jen vrátili a s nimi i několik dalších postav z prvního dílu jako trojce policajtů, David Della Rocco ve snové sekvenci, dokonce i ten starý děda jako majitel baru a možná i někdo další (tuším, že ten obchodník se zbraněmi). A přibylo pár dalších, hlavně sexy Julie Benz a Clifton Collins jr., který je důstojným nástupcem Rocca. Pokud máte rádi jedničku, bude se vám líbit i druhý díl. Možná je to i proto, že Duffy hodně postupů prostě pouze kopíruje a nepřináší až takovou inovaci (juxtapozice u přestřelek stále stejná). Prestože mám určité výhrady k hudbě (jakožto výrazného elementu), kdy u přestřelek běží takový elektronický remix, který mi moc nesedl, i když pár rockových vypalovaček se zde nachází, je to pecka. A na konci se jako velké překvapení objeví...... a s ním i otevřená vrátka do třetího dílu. Takže sem se sequelem a doufám, že to nebude trvat dalších 10 let. 8/10 ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pokracovaci prumernyho filmu, ze kteryho se postupem casu stal mensi kultovni snimek, pusobi presne jak by se dalo ocekavat - pokracovani po 10 letech v rukou kultovnich honicu ... teda milovniku originalu. Film je ve vsem horsi, ale ne o moc. Herci samozrejme zestarli a je to na nich videt.. na nekom vic, na nekom min, ale mame tu i novy cast v podobe pokracovatelu nahrazky za Rocca, malyho hitmana a samozrejme atraktivni milfky... teda detektivky. Bohuzel zapletka je dost slaba, resp. ma zajimave body, ktere se ale nedari Duffymu dobre propojit a ve filmu jsou proste nesmysle. Rocco byl citelne lepsi postavou nez Romeo (Collins Jr), Joe Yakavetta byl vtipnejsi nez Concezio Yakavetta (no name) a detektivka Bloomova (Benz, ale ne ta z porna) - no byla rozhodne hezci, nez Dafoe, ale tim to asi tak konci. Zpracovani filmu je vicemene identicke s predchozim dilem - akcni sceny, interaktivni vysetrovani atd, akorat tentokrat je tam o trochu vic akce a 'zabavy'. Hlavni padouch a odkryti minulosti jejich otce povazuji za jediny pozitivum. Celkove s hodnocenim trochu tapu, prvnimu filmu jsem dal 3* a tohle je horsi, ale neprislo mi to na 2*... pokud bychom meli desetibodovou skalu, tak by tohle bylo asi 5 a prvni film 6. Takze asi tak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě je jako svatej grál a proto sem dvojku vyhlížel jako křováci v Africe déšť, ale nakonec trošku zklamání. Za prvé desně chybí dokonalej Dafoe, kterýho tu slabě zastupuje Julia Benz a za druhý tubohužel chybí i mega fuckující super borec Rocco, jeho pár vsuvek a flashbacků je jen na takový malý oblíznutí a nahrazuje ho tu celkem trapnej Clifton Collins Jr., ostatně začátek celýho filmu se nese v takovým trošku přiblblým humorným stylu a za moc to nestojí, nicméně když už jsem si řikal, že tohle snad Duffy nemůže myslet vážně, tak se na obrazovce strhne opět typický dokonalý vizuální duffyho akční peklo, s nádhernou kamerou, dokonalýma nápadam, s Normanem Reedusem a Seanem Patrickem Flannerym a jejich dualama a samozřejmě se starým dobrým taťuldou a jeho podkabátovým arzenálem, nicméně ani to nedokáže dokonale vynahradit první celkem nudnou polovinu a to že tu chybí postavy, který dělali z prvního dílu genialitu ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mala aspon pochybnu myslienku nad ktorou sa dalo uvazovat. Dvojka ma len biednu pointu ku ktorej kym sa dopracujeme, tak musime vytrpiet neskutocnu nudu behom ktorej Duffy neuspesne variuje sceny z jednotky. Hlavni hrdinovia su stale nezaujimavi. Ale tentokrat tu prakticky uplne absentuje Dafoe a jeho nahrada, ktoru stvarnila Julie Benz je so svojim otrasnym prizvukom neznesitelna. O nieco lepsie dopadla nahrada mrtveho Rocca v podani Cliftona Collinsa Jr. Na jednej strane trochu otravne ale zaroven obdivuhodne pôsobi snaha obsadit vsetky postavy z jednotky. A je jedno, ci minule zomreli, alebo prezili. Dokonca aj legendarna mačka sa tu zase mihne. Prestrelky mi pripadali priemerne az nudne. Nakrocenie k tretiemu dielu sa snad nenaplni. Takze vysledkom je po kazdej stranke slabsie pokracovanie, ale pre fanusikov jednotky to snad za jedno pozretie stoji. 5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno