Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to dvojka, takže vite, jak to s dvojkama dycky vypadá. Tohle není výjimka, ale mužu upířmně řict, že aji tak mě celkem bavila. Velkým kladem filmu jsou nejen přestřelky (a vychytané zpomalené záběry), ale taky hlášky, hádky a situace. V jedné z vedlejších rolí zaujme sexy Julie Benz známá z Dextera a taky potěší miniúčast Willema Dafoea, ale řekněme si to upřímně - jako náhrada za Dafoea není dost dobrá - prostě jí to nežeru. Často jsem nežral ani samotnej děj a nepobavilo ani několik narážek na první díl, ze kterýho si i několik věcí vypůjčili... ne moc úspěšně. Sean Patrick Flanery se celkem dočista změnil, nevim jestli to je věkem nebo tukem, ale je jinej. Norman Reedus ten je furt stejnej. Ale kdo mě dostal a pobavil ze všech nejvíc, je mexikánec Romeo v podání Cliftona Collinse, jehož zjev i hlášky i všechno nemělo chybu. Vystřídal tak stejně skvělýho Rocca (hrál ho taky Rocco), kterej byl jejich pomocník v prvním díle. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Je to sice dobře udělané, občas i trochu vtipné, ale strašlivě hloupé, trpěl jsem u toho jako zvíře. Trapně teatrální irčanství a drsňáctví "svatých" bratrů (které by se snad dalo uvěřit Reedusovi, ale určitě ne Flanerymu, kterého stále vidím jako toho mladého panického neochlupeného hezounka v roli mladého Indiany Jonese), trapné submisivní šaškování "uzenáče" Collinse (chvílemi jsem se za něho až styděl), vrcholně trapná postava agentky FBI (tedy ta filmová, jinak Julie Benz má postavu i ciferník samozřejmě maňifik), trapná snaha o cool image vatikánské svaté stolice, prostě třeskutá blbina, jejíž smysl moc nechápu. Tarantinovi rozumím, tomuhle ne. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nuda, bída, zklamání. Duffy nepřišel s ničím novým, jen posral vše co fungovalo v původním filmu. Nezáživná zápletka se schovává pod kupou hnoje, ústřední duo doplňuje příšerný mexický sidekick a Julie Benz měla raději zůstat v Dexterově vaně a už nevylézat. Závěrečné cameo s Dafoem je jen trapné. Budu dělat, že jsem to neviděl a nebudu o tom už mluvit. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že někdo spáchal pokračování ultra debilního prvního filmu, notabene to stejné individum, které má na svědomí i právě onen první díl. Nedokoukáno, mnohokráte přeskočeno v ději, kdesi za 75% stopáže zastaveno, vypnuto, smazáno. Jediné plus náleží skutečnosti, že jsem to viděl na lačno. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější sequel za hodně dlouhou dobu, jehož vznik neospravedlní ani závěrečné cameo a otevřená vrata do třetího dílu. Collins Jr. ještě ujde (na Rocca nemá ani omylem), Julii Benz bych ale prosil rovnou zabít (nejotravnější wannabe-cool postava EVER!) a Petera Fondu... no, o toho se Duffy naštěstí postaral sám. Vykrádání jedničky by mi samo o sobě nevadilo, jenže já se po patnácti minutách ve společnosti MacManusů nudil "jako kráva" a stereotypní střílečky podle jednoho mustru nastupivší letargii ještě trochu umocnily. První díl je geniální... dvojka je - bez pardónu - sračka. Ke všemu smrdící příliš velkým sebevědomím, nápadně připomínajícím jiného kdysi schopného režiséra a scenáristu. Richard Kelly zdraví. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama