Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

To, co mě vadilo na jedničce, se tady zdesetinásobilo. A to jsem po prvních 30 minutách myslel, že ztisícenásobilo. Ta neustálá snaha říct hlášky, které nehorázně šustí papírem a trapností. Ty neustále zpomalovačky při střílečce, kdy se hlavním hrdinům nic nestane. No a pak ta "rekonstrukce" přestřelek. Překvapila mě Julie Benz. Nejspíš tím strašným přízvukem, ale pak tím jejím sexappealem. Bohužel filmu ani nepomohli náražky na všechny různé filmy a ani snaha vyrovnat se trilogiii o Kmotrovi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Je to sice dobře udělané, občas i trochu vtipné, ale strašlivě hloupé, trpěl jsem u toho jako zvíře. Trapně teatrální irčanství a drsňáctví "svatých" bratrů (které by se snad dalo uvěřit Reedusovi, ale určitě ne Flanerymu, kterého stále vidím jako toho mladého panického neochlupeného hezounka v roli mladého Indiany Jonese), trapné submisivní šaškování "uzenáče" Collinse (chvílemi jsem se za něho až styděl), vrcholně trapná postava agentky FBI (tedy ta filmová, jinak Julie Benz má postavu i ciferník samozřejmě maňifik), trapná snaha o cool image vatikánské svaté stolice, prostě třeskutá blbina, jejíž smysl moc nechápu. Tarantinovi rozumím, tomuhle ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost trapné pokračování. Ani vlastně dost dobře nechápu, proč vzniklo, ale budiž. Dvojka se za každou cenu snaží být co možná nejvíc "cool", ale ani trochu se jí to nedaří. Zvláště herci jsou dost tragičtí. Na scénu jsou opět povoláni "svatí" bratři, aby zjednali pořádek poté, co na ně hodili vraždu kněze. Za tím vším stojí pomsta drsného gangstera Judda Nelsona (působil až komicky), který si přišel s bratry vyřídit účty za smrt svého otce, ale to zdaleka není všechno. Do hry vstupuje agentka FBI Julie Benz (snažila se zaujmout), která měla působit sexy, ale vzhledem k jejímu věku, už se jí to nedá sežrat, a tak radši zůstalo u elegance a táta bratrů Billy Connolly (špatný výkon) by už také chtěl vykonat spravedlivou odplatu na svém dávném kamarádovi Peteru Fondovi (působil důstojně), který ho nabonzoval a poslal do lochu. A aby to nebylo málo, povedení bratři do svých řad přibrali vykutáleného "mexikána" Cliftona Collinse Jr.(hrozně se ztrapňoval), který aby vypadal cool, má ve filmu scénu, ve které údržbáři pistolí vyhrožuje, aby mu vymyslel cool hlášku. Fakt trapas a herci to ani jeden moc neustáli, protože scénář byl místy až příšerný. Režisér Troy Duffy režijně ničím neohromí a přísnější měřítko snesou asi jen dvě zpomalené přestřelky, ale jinak film nefunguje a jen si vydatně hraje na něco, na co prostě nemá ani náhodou. Jednoznačně podprůměrné béčko, kterému chybí invence a nahrazuje ji rádoby efektně vulgárními hláškami. 40% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno