Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu obrovské překvapení, takhle jsem se u filmu nebavila už věky. Úžasný ostrovtip, okouzlující casting a naprosto svěží a neokoukaný scénář, to všechno zabaleno do vizuálu 20's. Filmu pak vévodí skvělý jazzový soundtrack, na kterém se taky podílelo duo Biel+Barnes. Jeden z nejlepších britských filmů za poslední dobu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

satira nastavující zrcadlo snobství a pokrytectví aristokratické konzervativní rodiny... humor není vždy jen suchý a ve filmu jsem prostě žral colinovu apatii a i-don't-give-a-shit komentáře... bohužel příšerně ukecaná a rozjívená první půlka bez většího smyslu mi nedovoluje jít na víc než 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je břitká konverzační komedie, která postupně začne sklouzávat do dramatu. Což je problém, protože takový předěl působí násilně. Jinak ale snímek disponuje hravou kamerou, výbornou výpravou a dobrými hereckými výkony. I když - můj milovaný Colin Firth je perfektní ve chvílích, kdy je zlomený nebo sarkastický, zato scénu vášnivého tanga jsem mu neuvěřila ani na moment. Postavu Lality měla zcela zjevně hrát o něco starší žena. Jako celek je to ale příjemný, chytrý a občas i dost vtipný film. /31. 3. 12./ ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama