Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel je sakra baba podle mého gusta a tady jí to nehorázně seklo (ostatně jako vždy). Líbilo se mi, že si z té přiblblé rodinky nesedla na prdel a přestože jí pořád házeli klacky pod nohy, ustávala to s grácií. Matinka však v sobě taky měla cosi, co se mi na ní líbilo (asi ta podrývačnost a vedení celé rodiny) – ty dvě dcerušky byly na ránu, nicméně tančit Kankán bez kalhotek, tak to chce kus odvahy, nebo nízké IQ – každopádně jsem se pobavil. Film nám nabídne spoustu suchého ale i povedeného humoru, několik velmi zajímavých a nezapomenutelných situací a hlavně slušné herecké výkony – hlavně tedy Jessicy Biel a Kristin Scott Thomas – no a ani ten sluha nebyl špatný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte Jessicu Biel zaškatuľkovanú neviem v akých úlohách, tak tu by vás mohla príjemne prekvapiť. Pre mňa bola jej Larita najsympatickejšou a najprirodzenejšou postavou filmu a bolo to aj jej pričinením. Inak klasická britská kostýmová vidiecka konverzačka, kde sa stretávajú tradície, láska a intrigy pod jednou strechou. Mne takéto filmy vyhovujú ako oddychovky pre príjemne strávený večer a Lekcie nie sú výnimkou. Nie je to však film, ktorý by okato poškuľoval akademickosťou po cenách a možno je mi tá ich menšia ambicióznosť aj sympatickejšia. Ani sa mi nechce vymenovávať výhrady, snáď len som trochu nechápal, keď sa spolubývajúci viackrát poriadne navzájom pourážali a v ďalších scénach už bolo všetko vyžehlené. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je břitká konverzační komedie, která postupně začne sklouzávat do dramatu. Což je problém, protože takový předěl působí násilně. Jinak ale snímek disponuje hravou kamerou, výbornou výpravou a dobrými hereckými výkony. I když - můj milovaný Colin Firth je perfektní ve chvílích, kdy je zlomený nebo sarkastický, zato scénu vášnivého tanga jsem mu neuvěřila ani na moment. Postavu Lality měla zcela zjevně hrát o něco starší žena. Jako celek je to ale příjemný, chytrý a občas i dost vtipný film. /31. 3. 12./ ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka plná suchého humoru a retro atmosféry. Angláni to proste VEDIA :-) Zbožňujem prostredie britského vidieka, nasratý výraz Kristin S. Thomasovej, Colina Firtha v akejkoľvek podobe, anglických komorníkov ktorí vám bez mihnutia oka prinesú do salóniku lopatu. Čo až tak nezbožňujem, je J. Biel (dodnes nechápem čo je na jej konskom úsmeve také atraktívne že sa tu všetci rozplývate, ale vec vkusu je holt pravidlo železné), no po dvadsiatich minútach si ma jej postava získala tiež. Tlieskam! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)

Reklama

Reklama