Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovská klasika s drsným hláškujícím poldou, kterému tentokrát zdatně (se)kunduje lehce hysterická štětka, jejíž přeprava k soudu se jeví čím dál komplikovaněji. Film ničím nepřekvapí, nenadchne, ale jestli nejste alergičtí na tradičně největšího borce Clinta a nenáročná, prostoduchá akce vás zabaví, aniž by utrpěla vaše důstojnost a pověst převelikého inteligenta, pak směle do toho. Nemrzí mě, že jsem u "The Gauntlet" usnula, ovšem ještě méně by mě mrzelo, kdybych vydržela bdělá až do konce. Příjemná oddychovka na propláchnutí mozku od kravin všedního dne. Zdejších 64% je odpovídajících. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Clint to docela dobře zahrál a neuvěřitelně špatně zrežíroval, chvílema jsem fakt nevěřil svým očím. Ten film postrádá jekejkoliv náboj, dynamiku, šťávu a atmosféra byla pro Eastwooda asi sprosté slovo. Jedinné co zbylo je scénář, který nelze popsat bez použití sprostých slov, a feel drsných 70. let, takže se dočkáme oplzlých keců o sexu, špinavých poldů atd. atd. Vrcholem je finále kde asi miliarda policajtů asi 5 minut střílí do autobusu ve kterém jede Clint Eastwood s tou holkou, ale nenapadne je prostřílet tomu busu gumy!!!!!! Prostě neuvěřitelnej shit se kterym Clint šlápnul vedle opravdu mílovými kroky. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Stisk, s jakým se Eastwood chopil svého filmu, by se rozhodně nedal nazvat železným, avšak mezi tupými akčňáky v Eastwoodově filmografii přece jen trochu vyčnívá. Nechybí zde vtip v podobě osobních narážek na slečnu Locke, několik zručně nasnímaných záběrů při pronásledování helikoptérou a jakási parodie na Harryho Callahana. Zbytek spadá do hlubokých béčkových vod, což bravurně potvrdila několikaminutová série výstřelů na nezničitelný autobus. Doufám, že i tato pasáž měla být vtip. 50% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Unylou zápletku bychom mohli prominout při pohledu na rok vzniku a oblečení hlavní hrdinky (nápověda=moc ho není :), ale to tempo je vážně vražedné. Když člověk ví, kolik toho stihne Clint v jiných filmech, přijde mu to jako neuvěřitelné plýtvání celuloidem. Akční finále alespoň trochu napravuje reputaci a, přiznejme si to, všichni chceme být jako Clint... mám radši Harryho než Bena, ale kdyby stál tenhle týpek na mojí straně, hned bych byl klidnější. (60%) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama