Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

tron 

všechny recenze uživatele

Po hereckej stránke je Bruce bezradný a ostatní afektovaní, a nezachraňuje to ani riedky scenár o dvoch na život a na smrť znepriatelených školách bojového umenia. Zato je ale Lee nekompromisný pomstiteľ a svojich súperov nezosmiešni, ale zabije a zavesí na pouličnú lampu. Ako ukážka toho, o čo mu ako hercovi išlo, je to viac než postačujúce. Nepripomínala vám posledná scéna z o tri roky staršieho Butcha a Sundancea Každopádne, ázijské bojové filmy  nie sú moja šálka kávy. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Přišel jsem sem, abych pomstil svého učitele !! Vás se to netýká.." Čínský machr, režisér a scénárista, který pomáhal Bruci Leeovi i Jackiemu Chanovi při jejich cestě mezi legendy, Wei Lo v tomto temném snímku přichází s příběhem Chen Zhena, který parafrázuje známou hlášku a křičí do světa Vy jste nám zabili mistra, tak tady máte přes držku !! Největší filmový bojovník historie filmu a legenda Bruce Lee, který si prakticky celý subžánr krade pro sebe, dává Pěstí plnou hněvu, která naprosto vybočuje z jeho filmografie, zapomenout na všechny své ostatní filmy.. Opravdu silný příběh nepostrádá atmosféru ani velmi netypické, inovativní prvky i scény, zejména fakt, že hrdina Chan věší své oběti na pouliční lampy, doslova šokoval.. Bruce se do akce, kterou nám velmi chytře dávkuje, čímž se umně vyhýbá hluchým místům, obouvá netradičně již od začátku, i samotné finále parádně gradujícímu snímku neuvěřitelně sluší, a když připočteme i dokonalý hudební motiv uznávaného Josepha Koo, dostáváme naprosto kultovní záležitost s puncem té nejvyšší kvality, která pravdu pozorné fajnšmekry jistě potěší i hereckou účastí, byť naprosto zanedbatelnou, mladičkého osmnáctiletého Jackieho Chana.. [ Dabing ] Velmi těžko hodnotitelné, na druhou stranu velmi blízké originálnímu znění.. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Film je už takový nějaký vyčpělý. Nedostává mě tolik jako jeho mladší bratříčci. Bruce Lee se celou dobu tváří i chová jako psychopat, dokonce i když vyznává lásku. Líbí se mi však, že Chen Zhenova (BL) pomsta je taková nejednoznačná, likviduje sice jednoho hajzlíka za druhým, ale zároveň tím odsuzuje sám sebe a ničí i životy svých přátel, a to v někdy docela zmateném střihu akčních scén, kde je např. jeden ze soupeřů na zemi a najednou v zlomku sekundy stojí na nohou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debilní příběh, debilní herci (ten Rusák co mluvil anglicky byl fakt otřesnej) a asi nejdebilnější scénář co kdy spatřil světlo světa. Filmu by prospělo kdyby byl o 20 minut kratší a víc akce. Ale všechno vyvažuje super excelentní Bruce Lee který potvrzuje svojí legendárnost a nikdy se mu nikdo nevyrovná ani Jackie Chan ani Tony Jaa. Bruce Lee je jen jeden, zabíjí pěstma, má nasraný ksichty a vyhecuje se tak, že je to opravdu hrozivý. Kdyby v tomhle filmu hrál hlavní roli kdokoli jinej byla by to největší sračka ale díky Bruceovi je to fakt nářez. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • V traileroch bola použitá hudba Richarda Straussa "Thus Spoke Zarathustra". (Peter-1307)
  • Na základe osobných nezhôd počas nakrúcania ukončil Bruce Lee spoluprácu s Lo Weiom hneď po tomto filme. (Peter-1307)

Reklama

Reklama