Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Druhý film Bruce Leeho je filmově mnohem dospělejší a nabízí více divácky atraktivních akčních scén. Naivita v příběhu je sice stále přítomná, ale vzhledem k dobovému zasazení do okupované Číny je snadněji stravitelná. Poměrně ostrý pro-Čínský (či anti-japonský) sentiment stojí také za povšimnutí. Není se tedy čemu divit, proč je tento snímek ve své domovině tak oblíben. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Urcite nejlepsi Brucuv film z hongkongske produkce... Tradicne cela rada na svoji dobu uchvatnych bojovych scen, scenar sice jednoduchy,ale bez logickych mezer a ma to spravne tempo a prekvapive vyvrcholeni... Je mi jasne,ze stejne jako veskera tvorba Maleho draka se to asi kazdemu libit nebude,ale ja jako fanousek zanru i hlavniho protagonisty jsem naprosto spokojen.. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa že ten kto nevidel film s brucom leem nevie čo je to klasika hongkongskej kinematografie. Musím priznať že to má niečo do seba. Lee bol veľmi talentovaný herec čo sa mu najviac vyplatilo keď sa prezliekal alebo ak chcete maskoval. Súboje sú premyslené až na pár úderov pomimo. Vcelku je to úplne normálny akčný bojový film ktorý môže niečo povedať maximálne fanúšikom žánru pretože jediné čo môže ponúknuť sú premyslené súboje nečakajte prosím vas originálny scénar. isté je že ja som sa pobavil a aj oddýchol. v pamäti mi zostane scéna keď chan najde vrahov a jeden je polonahý - záber na mužové bradavky a hneď chan spustí :takže vy ste japonci. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pomstil svého učitele, ale tím ho vlastně zradil, neboť se nedržel jeho myšlení. Nabízela se mu láska jako řešení, ale vrátil se k pomstě po prvním polibku. Pěst plná hněvu přináší jen zkázu, a tak i Chan musí poznat, že přežití školy je důležitější než jeho život. Jistě, herecky je to podáno ochotnicky, ale baletní souboje jsou opravdu neuvěřitelné. Ano, baletní - sledovat Bruce Lee jak tančí tanec smrti obklopen točícím se kruhem nepřátel (vyhlášení boje vrácením nápisu) je nezapomenutelný zážitek. ()

anais 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se často mluví jako o nejlepším Bruce Leeho filmu, já si to však nemyslím. Ze čtyř filmů, které dokončil, je Fist of fury rozhodně nejvíc poplatná HK kung-fu produkci – jedná se o souboj dvou různých škol, okořeněný ještě o rivalitu mezi Japonci a Číňany, což byla tehdy poměrně časté téma bojových filmů. Ve filmu není ani špetka humoru, který se v obou pozdějších Leeho filmech docela osvědčil (hlavně ve Way of the dragon), a sází se tu spíš na emoce, dramatičnost. To nějak nevychází – film působí často dlouhavě. Další problém jsem měl s chápáním Leeho postavy – ten tu hraje nejlepšího žáka svého Mistra – když učitele zabijí, žák nevidí jinou možnost než pomstu. Lee se tak mění ve vraždící stroj, který dřív mlátí než přemýšlí. Postava tedy není záporná, ale vzhledem ke svému běsnění ani kladná. Člověk pak přemýšlí jestli mu má v soubojích fandit, když ví, že proti Leemu nemá nikdo šanci – on to taky ví – a kosí jednoho za druhým. Myslím, že tu pak dochází k jakémusi rozporu, který, alespoň ve mně, vyvolává jakousi netečnost k tomu, co se dál stane. Scény soubojů jsou jinak samozřejmě perfektní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • I když tvůrci filmu neuvedli jméno otráveného mentora, byl jím Huo yuan jia. Tato postava skutečně žila a skutečně zemřela na otravu. Bojovník, který nebyl údajně nikdy poražen, a o jehož smrti se objevilo mnoho verzí. (chaometic)
  • Pre smrť hlavného hrdinu sa Bruce Lee rozhodol z dôvodu, že zločin a násilie nemajú v skutočnom živote miesto. (Peter-1307)
  • Rusa Petrova, který se v závěru utká s Chen Zenem (Bruce Lee), si zahrál Robert Baker, skutečný žák Bruce Leeho, který si ho do této role osobně vybral. (GilbertL)

Reklama

Reklama