Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. stolení vypukla v Anglii revoluce, která se rozrostla v občanskou válku. Po porážce královských vojsk byl popraven král Karel I. a moci se ujal parlament v čele s Oliverem Cromwellem. Během těchto bouřlivých roků se odehrává příběh Angelicy Fanshaw. Královské gardy ji připravily o manžela a nyní bude muset bojovat sama za sebe.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Bez aspoň základnýchh znalostí historických faktov sa budete utápať v množstve politických bojov, ktoré sa na rozdil od dneška neriešili samopalom a výbušninami ale mečom. nestotožnil som sa so žiadnou z postáv natoľko aby som jej držal palce. Pre milovníkov historických filmov však možno doporučiť. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se vážně lekla, že to bude zase další z těch historických filmů, kde běhají hihňající se slečny po chodbách zámku, jedna z nich se vdává, ale ze zdánlivě ideálního sňatku se nakonec stane vězení a utrpení pro její svobodnou duši... Ano, NESNÁŠÍM tyhle filmy. Ale i když toto začíná velice podobně, nakonec je z toho docela zajímavý, i když mírně levičácky založený film, sice s otravnou hlavní představitelkou, ale se zajímavým historickým dějem. Z obsazení mi přišla hodně dobrá Maxine Peake, Fassbender, docela i West ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Angelica byla tedy opravdu femme fatale... :-)) Po prvním díle bych byla ochotná jít i na pět *, ale druhý byl nejen dost složitý, ale navíc měl zcela šílený závěr, který mohl mít reálnou oporu jen v Cromwellově podpisu. Jinak celkem ok, podle mě lepší než některými komentáři zmiňované Spiknutí střelného prachu, kde se ten druhý díl (o Jakubu Stuartovi) zvlášť nepovedl. A nudit, jak tady někteří píšou, mě minisérie taky nenudila, naopak docela mi zpříjemnila nedělní odpoledne, zejména pak její první díl. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Během krátké doby jsem viděl velmi podobný film Spiknutí střelného prachu a nevidím v těchto snímcích velký rozdíl. Jen samá zrada, intriky, člověk se zase pomalu ztrácí v ději... Jen tu je navíc "pár" čestnějších postav, které obětují i vlastní život, které Spiknutí... postrádá... - 1. část - 13. 1. 2011 - 40% + 2. část - 13. 1. 2011 - 40% ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tuto čtyřdílnou sérii těšil jelikož tu hraje Dominic West a Johm Simm - oba z mých oblíbených seriálů. Příběh se odehrává v období anglické občanské války z pohledu sedmnáctileté dívky - fiktivní charakter Angelica Fanshaw. Tahle holčina má ovšem zvláštní dar přivodit každému, kdo se do ní zamiluje, neblahý osud. A tak se nám naskýtá pohled nejprve ze strany roajalistů, dokud osud nerozhodne jinak. Poté se seznámíme s plukovníkem parlamentaristů Thomasem Rainsborough a během celého děje nás provází žoldák Edward Sexby, kterého hraje John Simm. Cromwell dostává víc prostoru až v druhé polovině. Děj se omezuje na stručný nástin doby a moc detailů v něj nenajdete, ale i tak se jedná o docela zdařilou minisérii. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu, kde získal Stříbrného Huga za nejlepší miniseriál roku. (Terva)
  • Film byl původně natočen pro britskou veřejnoprávní televizi Channel 4 jako čtyřdílný projekt. Později došlo ke spojení a byl vytvořen dvojdílný televizní film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)

Reklama

Reklama