Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dej a dialógy odignorujem (kto vyrástol na čínskom filme, vie prečo). Bitky sú uplne perfektné, že stúpajú na päty DRUNKEN MASTERovi 2. A bohovsky by ma zaujímalo, prečo až TIGER A DRAK musel rozpútať záujem o "nadprirodzené" bitky. Jet Li ja hustý ako Terminátor a neustála akcia je fantastický zážitok pre každého kung-fu maniaka... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí tady srovnává Fist of fury a remake Fist of legend. Proto tento komentář přikládám k oběma filmům. Zatímco Bruceův Chen je plný vzteku a nenávisti, Jetův Chen je vyrovnaný a klidný bojovník. A to je základní rozdíl mezi oběma filmy. Fist of legend nám ukazuje spoustu vypiplaných soubojů, nádhernou choreografii a ladného kung-fu. Fist of fury nám ukazuje tvrdé a rychlé údery Bruce Lee, které jsou jasně vedené k cíli zabít, nebo alespoň hodně ublížit. Fist of legend je film o kung-fu, bojový a akcí nabitý. Fist of fury je drama proložené několika zabijáckými údery, o pomstě a vzteku. A ten Bruce ukazuje dokonale v každém záběru. Tyto dva filmy nelze srovnávat. Fist of legend je převážně o soubojích, Fist of fury je převážně o myšlence. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu velký fanoušek bojových kung-fu filmů,a bez jakéhokoliv zaváhání či přemýšlení musím konstatovat jedno jediné:Fist of Legend je nejlepší film svého žánru!Naprosto realisticky dokonalé souboje(žádné přiblblé dráty!!!),Jet Li v nejlepší formě,jeden nářez za druhým.O dějovou linku v těchto filmech nikdy nešlo,tohle je ale povinost pro každého,kdo se o tuto produkci zajímá! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Jet Li ve vrcholné formě a navíc bez drátů - choreograf Yuen Woo Ping vsadil na reálné bitky, takže žádné létání vzduchem ale pěkně rychlé a surové souboje při zemi (i když z některých kopů a výskoků zůstává rozum stát). Musím taky upozornit na výborného záporáka, jehož tríček s lámáním páteře o koleno mi připoměl dětská léta, jež jsme s bratrem propařili v duel modu u Mortal Kombatu. ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film o bojových uměních. Záměrně nepíšu o kung-fu, protože nemám tucha nakolik je to kung-fu a nakolik nějaká jeho odrůda, protože v asijských bojových uměních se extra nevyznám. Nicméně akční scény jsou fantastické. Parádní choreografie a záporák tvrdej jak starej rohlík. Ong Bak byl slušnej, Fearless taky, ale tohle je absolutní žrádlo.75% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Jet Li (Chen Zhen) o tomto filmu prohlásil, že ho má ze své filmografie nejraději. (cubajz)

Reklama

Reklama