Reklama

Reklama

Zahrajte mi "MISTY"

  • USA Play Misty for Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood ve svém režijním debutu o psychické posedlosti ztvárnil i hlavní roli diskžokeje Davea Garvera, který má v místním rádiu vlastní show, v níž posluchačům předčítá básně, vypráví o svém životě nebo hraje na přání. A pravidelně každou noc mu telefonuje obdivovatelka s přitažlivým hlasem a žádá, aby jí zahrál skladbu Misty. Když se se svojí fanynkou Evelyn Draperovou (Jessica Walter) náhodně jednoho večera setká v baru, prožijí spolu krátký románek. Dave se ale po čase rozhodne jejich vztah ukončit a to i protože se plánuje vrátit k bývalé lásce, jenže Evelyn to tak nebere. Je schopná a ochotná dožadovat se Daveovy lásky i s nožem v ruce a brzy se všechno a všichni v Daveově životě stane potenciálním terčem Evelynina teroru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, držitel dvou Oscarů za režii, natočil svůj režijní debut jako naprostej amatér. Pokus o psychothriller alá Zubaté ostří nebo Osudová přitažlivost je trapně směšný, naprosto nepřesvědčivý a komicky neumětelský. Clint tu bez ladu a skladu mísí prvky melodramatu alá Modrá laguna, pak tam chvíli prdne trochu Woodstocku a celou dobu se neúspěšně snaží o jakousi variaci Psycha s ženskou psychopatkou. Celý je to naprostý blábol, který fakt omlouvá jen Clintova režijní neznalost a začátečnické tápání. O to víc mě udivuje zdejší solidní hodnocení, které jako by mohlo naznačovat, že jde snad o nějaký solidní kousek. Tak to ani náhodou. Todle je zcela topornej a nefungující pokus o psychothriller. Je zde spousta trapně směšnejch okamžiků, ovšem závěrečná pěst je jedinej světlej (ale taky směšnej) okamžik filmu, kterýmu ale předchází hodina a půl nudy. Takže shrnuto, naprosto co to kurva (wtf) bylo záležitost aneb jak Dirty Harry natočil svůj první film. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Misty trpí dle mě zejména tím, že jde v našich končinách o stále poměrně raritní film a s největší pravděpodobností, tak už člověk viděl dané téma několikrát před tím (markantní je hlavně OSUDOVÁ PŘITAŽLIVOST), nehledíce pak na to, že Misty byla přeci jen o nějaký ten pátek dříve. Krásné kalifornské exteriéry, kde sám Clint žije, úlety v podobě přehnaně romantických a čistě hudebních pasáží a giallo feeling. Slušný snímek, který mírně nadhodnocuju, poslední dobou se ze mě stává Eastwoodův fanoušek. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Režijní debut mého oblíbence dopadl skutečně velmi dobře. Příběh je na svou dobu dost originální. Už vím, kde čerpali tvůrci filmů jako je Misery anebo Osudová přitažlivost. Hezky pěkně pomalý rozjezd. Ale po půl hodině to začne být hodně zajímavé a především napínavé. Problém je, že je to dost předvídatelné, ale i tak jsem ke konci filmu nedýchal. Dvě dost brutální scény, které kazí divně zbarvená krev! A možná bych si odpustil i ten jazzový koncert, nebo co to bylo. Clint Eastwood podává jako vždy skvělý výkon, ale je jasné, že hlavní hvězdou je zde Jessica Walter s jejím naprosto dokonalým výkonem. Na to, že je to staré 40 let, tak je to stejně skvělý film a trošku mě zaráží místní hodnocení. Alespoň že tržby při rozpočtu 725 000 dolarů se vyšplhali na 10 milionů! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Obstojný režisérsky debut - Clinta Eastwooda, ale nič prevratné to nie je ! Taktiež si k tomu zahral aj pred kamerou, a tak stíhal obe profesie naraz. Páči sa mi hlavná myšlienka filmu, t.j o čom to je... O šialenej, ale krásnej fanúšičke, ktorá so železnou pravidelnosťou počúva - nočnú SHOW Davea Garvera, ktorému sa v-o-t-r-i-e do života až tak, že to smrdí fanatickou posadnutosťou ním, začína sa to, čoraz viac stupňovať, pokým sa to v extrémne nebezpečnom finále, neuvedie na správnu mieru. To je dobrý nápad, s ktorým film pracuje, bohvieako to, ale nie je kvalitatívne spracované, ak v zábere chýba postava Evelyn, ktorú fantasticky stvárnila - Jessica Walter, tak večne otrávený Clint Eastwood stále stojí na mieste, vtedy sa nudím, keď večne diskutuje so svojou zvláštnou priateľkou Tobie, ktorá poskytuje neustále akýsi privát rôznym ženským, pokiaľ jedna z nich, nebude práve Evelyn, ktorú si k sebe nasťahovala, trochu divné, že jej nič nepovedal o tejto posadnutej psychopatke. Aspoň sa mal ísť k nej mrknúť na jej horúce adeptky, hneď by bolo všetko naprosto jasné. Priemerná rež. prvotina, ktorá hlbšiu dieru do sveta neurobila, aspoň, že každým svojim ďalším filmom, ktorý režíroval, aj si v ňom, trebárs zahral, sa zo snímku na snímok, viac a viac zlepšuje, lebo toto ma extra neoslovilo ! Síce sú aj lepšie debuty, ale potom ich to kariérne zničilo, rozprávať by mohol asi najviac - O. WELLES !!! Radšej začať takto opatrne, ako rýchlosťou svetla vytasiť veľký komerčný, či kritikou úspešný film, lebo potom býva problém nadviazať na niečo, čo sa už nemusí podariť... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pobřeží slunné Kalifornie v doznívající éře květinových dětí je atraktivním dějištěm dramatu, postupně měnícího se na drsný psychothriller. Clint Eastwood v nezvykle nefrajerské roli hrající a stejně tak netradičně hitchcockovsky režírující (navíc debutující) rozhodně nezklamal. Mezi nejlepší eastwoodovky, ani mezi špičky žánru bych MISTY sice neřadil, ale nadprůměrná podívaná to bezesporu i po letech je. 75%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Myšlenky na režírování měl Eastwood už při natáčení westernového seriálu Rawhide (od r. 1959). Každý týden se u seriálu střídali další a další režiséři, které Eastwood pečlivě pozoroval při práci a od každého si snažil vzít to nejlepší, což mu pomohlo nejen při tomto režijním debutu, ale poté i v celé dlouholeté kariéře. (ClintEastwood)
  • Misty je jazzový standard, který v roce 1954 napsal pianista Erroll Garner. Zkomponoval ji jako instrumentální skladbu v tradičním 32taktovém formátu a nahrál ji na album „Contrasts“. Text písně později přidal Johnny Burke. Skladba se objevila na albu „Heavenly“ Johnnyho Mathise z roku 1959 a tato nahrávka se ještě téhož roku dostala na 12. místo amerického žebříčku popových singlů. Od té doby se stala Mathisovou charakteristickou písní. (sator)
  • Film se odehrává se v Carmel-by-the-Sea v Kalifornii, městě, kde se Clint Eastwood později stal starostou. (sator)

Reklama

Reklama