Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

woody 

všechny recenze uživatele

"Chodím sem 10 let den co den a Rosie mi dává hořký černý kafe. Dneska mi dala velký sladký kafe. Tak si jdeme postěžovat!" "Kdo, my?" "Smith, Weston a já" Harry svým osobitým způsobem překazí oslavu mafiánskému bossovi tím, že ho zabije. Nadřízení ho tedy pošlou vyšetřit vraždu do zapadákova. Zde se setkává s ženou svého srdce. Netuší ovšem, že dotyčná je vrah, střílející nebohé grázly do rozkroku... Tenhle film je velice průměrný. Alespoň ve srovnání s předešlými díly. Bohužel je tu hodně prostoru věnováno průměrné herečce Sondře Locke. Což je pochopitelné páč to byla Clintova známost. Ale tahat k Dirty Harrymu ženu...Měli to udělat podobně jako v Násilníkovi. Nicméně záporáci jací jsou v tomhle díle. S těmi bych se nechtěl potkat ani za bílého dne. A co teprve za temné noci v podchodu. :-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Harry Callahan byl v tomto filmu o dvanáct let starší než ve svém prvním snímku, v tom bych ale problém neviděl. Hlavní slabina filmu spočívala v tom, že mi nedal ani na moment zapomenout na fakt, že sleduji jen pohyblivé obrázky. Nebyl dostatečně přesvědčivý, abych se dokázal "zažrat" do děje. Tuhle režii holt Clintu Eastwoodovi nepochválím. K nepřesvědčivému pocitu z filmu notně přispěly i značné mezery v logice a některé zcela zbytečné postavy. Snímek mě tak úplně nepřesvědčil už před lety, když jsem ho viděl poprvé a po dnešním shlédnutí jsem se ve svém názoru jen utvrdil. / Poučení: Pozor na kolotoče. 3*- ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další veliká změna stylu. Harry opět cedí hlášky, opět likviduje padouchy okamžitě jak mu příjdou do rány. Ale něco je již zkrátka jinak, doba se změnila, 70. léta Harrymu slušela mnohem více, nicméně Clint jako režisér se snaží jakýsi návrat ke kořenům. Jedná se jediný díl série, který Clint natočil. Divák se jinak dozví, že Harry kávu nesladí. Harry se obrnil hláškou "Ať mám šťastnej den." PS: Zamrzelo mě, že jsem se nedozvěděl, jak dopadl pes Pako. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V otázce, jestli ho má Callahan delšího, než je hlaveň jeho .44, nemám stále jasno, nicméně začínám nabývat jistého podezření.. On, Smith, Wesson a Eastwood jsou kvarteto, co rozehrálo díky hláškám a přesné režii posledně jmenovaného asi nejpoutavější recitál o neústupném, nepříliš asertivním a těžce ozbrojeném magnetu na mrtvoly. Jistě stojí za povšimnutí, že o rok později přišel Terminátor s prosíkem za Harrym, zdali by mu ve své neskonalé laskavosti půjčil sluneční brýle. Kyborg jeden ušatá je pak jistě hodlal vrátit (kdo by si to taky chtěl u Callahana rozházet, že jo), ale jelikož si navždy ustlal pod lis, už to nejspíš nezvládne a ten polda z Frisca bude zase o kus nasranější. Vidím to tak, že důchod stráví jezděním ve zmrzlinářském voze po problémových čtvrtích a jediný nabízený sortiment bude Magnum.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama