Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

V současné době moje nejoblíbenější televizní soutěž. Aleš Háma je zábavný a do role moderátora se opravdu hodí. Otázky jsou taky dobře zvolené (ani stupidně lehké, ale ani nějaké chytáky). Když sledují Vysokou hru říkám si, že jako svou hlavní soutěž mohli využít spíš Taxík. EDIT (8.4.2012): Jsem rád, že si nové vedení ČT všimlo potenciálů této soutěže a od ledna letošního roku ji přesunuli skoro do prime-timu, navíc na každý všední den. Radost mi kazí jenom poněkud prkenné moderování Tomáše Matonohy. Pokud se ale zlepší tak nemám problém jít na pět hvězdiček, jelikož jsem pravidelným divákem tohoto pořadu. Od dob Milionáře mě žádná česká vědomostní soutěž tak nebavila. 80% ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mých oblíbenějších vědomostních pořadů. Háma a Matonoha nejlepší, Absolonová příjemná, ostatní horší. Těžko si představit, že dotyční soutěžící nevědí, do čeho lezou, když auto bylo pořád stejné, nebo že se na místě nástupu vyskytují skutečně náhodou. Ještě by mě zajímalo, jak daní výhru. Ale co, jako kulisa k večeři mi to posloužilo hodněkrát a vůbec mi nevadilo na to koukat, což je u spousty soutěžních pořadů ČT vlastně výhra. ()

Reklama

Legacek 

všechny recenze uživatele

taxík je taková divná soutěž protože ty přemíšlíš a on ten řidič jede takže můžeš celou dobu hrát že přemíšlíš než dojede do konce visvětlím pravidla řidič ti dává hádanky máš nápovědu že zavoláš a nebo nápovědu že se zeptáš někoho na ulici koho uvidíte první máš taky 3 životy kdyš neuhodneš jednou nic se nestane kdyš neuhodneš po druhé taky se nic nestane ale kdyš neuhodneš po 3 tak musíš vistoupit tam kde právě budete za uhodnutou hádanku je nejdřín párkrát 500 kč potom párkrát 1000 kč a málo kdy dokonce 2000 kč čím víc otázek tim těší to je kdyš dojedeš do cíle můžeš si odnést koruny které si vihrál a nebo si můžeš odnést 1 tak víc na takovou těškou otázku ale kdyš na tu hádanku neuhodneš tak si neodneseš kč ani jeden jeto na vás ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zábavný soutěžní pořad s velmi sympatickými moderátory, taxikáři. Je mi jedno, že se jedná o variaci soutěží, kterých je v televizi dost, ale když se jedná o procvičování vědomostí, jsem na straně pořadu. Jediný, kdo mi do soutěže nesedl(a), byla Monika Absolonová, jejíž vědomosti a schopnost bavit jsou v porovnání s Alešem Hámou téměř nulové. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní pořad, který zase tolik nestojí (byt by se mohlo zdát , že jo) vzhledem k tomu , že se vše odehrává v autě, tak že se ušetří za kameramana ,osvětlovače a pod. Pěkný je pozorovat lidi jak jsou vedle z toho ,že sednou právě do toho taxi. Dálší klasická soutěž na bázi Milionář, Risk atd.... tady to ,ale nikoho nic nestojí a vlastě vyhrává každý. Nebot se aspoň sveze určitou část cesty zadarmo což určitě potěší, když počítal s tím ,že bude platit. Aleš Háma je taky v pohodě. Pořád má přiměřenou délku asi tak by to mělo vypadat. Příklad pro komerční tv. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • „Úplně na začátku jsme u hlavního nádraží nabrali pár, který pak úplně „zezelenal“ – během deště dvojice vběhla do taxíku a chtěla odvézt do nějakého hotelu na Smíchově. Když jsem se na ně otočil a oni zjistili, že se jedná o televizní taxík a natáčení, udělalo se jim špatně. Byli to milenci inkognito na falešné služební cestě. Takže jsme to do televize nakonec nemohli dát,“ prohlásil Aleš Háma, který pořad moderoval. (Duoscop)
  • Moderátor má během jízdy sluchátko, do kterého mu režisér říká pokyny a otázky pro soutěžící. (juta)
  • „Já jsem si to moc užíval a dodneška na to vzpomínám s velkou láskou. Štáb byla taková moje druhá rodina, točili jsme často, dokonce jsme spolu jezdili i mimo natáčení. S Taxíkem jsme jinak procestovali celou republiku, vzpomínáme na to všichni moc rádi. Lidi, které jsme nabírali... vždycky to bylo jiné a možná i ta pestrost zajišťovala to, že mě natáčení bavilo,“ prohlásil Aleš Háma, který pořad moderoval. (Duoscop)

Reklama

Reklama