Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hlášky páně Hámy jsou někdy tak suché, že se divím, že se mu ještě z toho nezadřel motor. Brzy jsem ale zaplakal a zavzpomínal po řečech páně Hámy i páně Matonohy, neboť s nástupem Továrny na absolutno to šlo úplně do rekta. V tiché vzpomínce na staré dobré časy televizní soutěže zkusme štěstí alespoň ZDE. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Představuju si, že jsem z nějakého záhadného, nepochopitelného důvodu v Praze, potřebuju se někam přepravit, třeba do Bohnic, a protože mám peněz víc než krvinek----------------------------------------------------- ach, omlouvám se, u této představy jsem se zasnila. Zkrátka: příjezdovou cestu mám vydlážděnou mincemi (padesátikorunami), barák vytapetovaný pětitisícovkami (existují vůbec bankovky takové hodnoty?), v bazénu místo vody eura a už nevím co s prachama, proto se k cestování po té Prazééé rozhodnu využít služby nějakého motorizovaného zloděje. Zahlédnu taxíka, mávnu na něj a připravím si mapu nebo GPS za účelem kontroly trasy... což mi bude k hovnu, bo se v tom blbě orientuju. Vlezu do tága, které k mému úžasu uvnitř začne blikat jak kolotočářský stroboskop a ozve se "příjemně" kvílivý zvuk alarmu. Zděšeně se pokusím vyskočit z vozu, ale v záchvatu paniky nemůžu najít kliku a taxikář beztak možnost úniku zablokoval. To už se ke mně otáčí jeho hlava, zkrášlená pitomou čepičkou a pod ní potměšilými očky pomrkává ksicht Aleše Hámy. A hned prý, že za jízdu nemusím platit, dokonce se můžu dočkat několika usmolených tisícovek - stačí nebýt úplný idiot. Zpočátku padají otázky typu: "Nebe je modré. Jakou barvu má nebe?", ale postupně přituhuje: "Jaké je hlavní město Barmy." Chci se poradit s přítelem na telefonu, ale nemám tydlifon ani přítele! Nevadí, poradí nějaký náhodný kolemjdoucí - Háma zastavuje u komatózní hromady smradlavých hadrů, ze které se v odpověď ozve: "Gchrgh bleéu šššbůůůra?" Zní mi to jako bangladéština a označím tedy větu jako pravděpodobnou odpověď. Špatně! Mám poslední život a na kontě nulu, ale Háma mi velkoryse nabízí tuto částku zdvojnásobit. Chvíli váhám, přece jen mít jednu nulu nebo dvě nuly, to je rozdíl... Ale co, je to hra, jdu do rizika! "Jaká je čtvrtá nejvyšší hora Bhútánu?" Roztrpčeně opouštím Alešovo tágo a říkám si, že čas od času není špatné se v něm svézt, akorát to rychle omrzí. 50% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku poměrně divné až místy ubohé, nicméně časem si na to divák buďto zvykl a nebo se to nějak vylepšilo a bylo to i zábavné i poučné :) Nicméně časem to nějak opadlo a už ani nevím, jestli se to vysílá nebo ne. Nejzajímavějším moderátorem byl Aleš Háma, Matonohu si ani nepamatuji a Monika Absolonová působila poněkud křečovitě. A jestli to skončilo, tak asi v pravý čas, než se to stihlo zbytečně zprofanovat a okoukat. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aké súťaže to stále vymýšľajú, no tak človeku už zostáva aj rozum stáť. Priznám sa, že mi to neprišlo veľmi vtipné, možno moderátorom, možno jednoduchosťou súťaže a snahou, čo najrýchlejšie klásť otázky, mimochodom mám vždy pocit, že ten taxík jazdí naschvál dosť pomaly. Zákazníci sú náhodní a platiť im za vedomosti je celkom dobré, ale tie malé výhry z toho až takú veľkú súťaž nerobia. Obyčajná podpriemerná zábavka, pre ľudí, ktorí sa naozaj nudia. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

V současné době moje nejoblíbenější televizní soutěž. Aleš Háma je zábavný a do role moderátora se opravdu hodí. Otázky jsou taky dobře zvolené (ani stupidně lehké, ale ani nějaké chytáky). Když sledují Vysokou hru říkám si, že jako svou hlavní soutěž mohli využít spíš Taxík. EDIT (8.4.2012): Jsem rád, že si nové vedení ČT všimlo potenciálů této soutěže a od ledna letošního roku ji přesunuli skoro do prime-timu, navíc na každý všední den. Radost mi kazí jenom poněkud prkenné moderování Tomáše Matonohy. Pokud se ale zlepší tak nemám problém jít na pět hvězdiček, jelikož jsem pravidelným divákem tohoto pořadu. Od dob Milionáře mě žádná česká vědomostní soutěž tak nebavila. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Jeden soutěžící podal na Aleše Hámu trestní oznámení, že se nevěnuje plně řízení, ale soutěži. Policisté toto trestní oznámení prověřili a ze záznamů zjistili, že se Háma skutečně dopustil dvou přestupků. (juta)
  • Soutěžní pořad Taxík převzala ČT1 podle britského formátu. (Duoscop)

Reklama

Reklama