Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád pořady, kde si na něco hrají. Kde relita vypadá jinak než to, co běží na obrazovce. V téhle soutěži, která se tváří jako relity show, je vše předem domluvené. Soutěžící jsou předem dohodnuti a jejich údiv nad tím, že vlezli do soutěžního taxíku, je stejně falešný, jako potlesk diváků v nováckých estrádách. Otázky a jejich obtížnost jsou voleny podle toho, jak moc velký kretén právě nastoupil. Viděl jsem díl, kde vzdělanému a vědomostmi nabušenému člověku dali otázku: v jaké frekvenci vibruje tón a. A pak třem vylízaným kozám, co je to kukavůz. Prostě obektivita jak stehno. Na závěr, kdyz vas taxi vyplivne i s výhrou, vám ji za bukem realizační tým zase sebere a dostanete ji zdaněnou po dvou měsících. Čili celkově jedno velké divadlo. Jediné pozitivum vidím v tom, že se jasně ukazuje, jaký je v tomto národě poměr dementů a normálních lidí. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Jediné Taxi, které vám zaplatí". A tak Taxík dorazil i sem. A za volantem nesedí nikdo jiný než "ušák" Hámič. Divím se, že ještě neboural, protože nemůže řídit soustředěně a bezpečně, když se baví s lidma, čte otázky z nějakýho monitoru a rozptylovat ho také musí ty blikátka za ním. Ze začátku jsem to vůbec nesledoval, protože mě trochu odrazoval Háma, ale jednoho dne mě napadlo, že to přeci jen zkusím. Byl jsem mile překvapen, že mě to začalo bavit a nenechal jsem si ujít další díly. Překvapilo mě hodně lehkých otázek, které soutěžící nevěděli a já kroutil hlavou nad tím, jak je český národ hloupý. A nápověda zeptat se kolemjdoucího člověka je velmi vtipná. Cituji: „Ahoj, my teď soutěžíme a potřebujeme poradit.“ Zajímavá soutěž, ale trochu rozporuplná. Pořád mám nedůvěru k soutěžícím, možná jsou jen nasazení a hrají své "překvapení", když vstoupí zrovna do soutěžního taxíku. Právě to mě na tomto pořadu trochu kazí dojem. Nehodlám už špekulovat nad tím, jestli ti soutěžící to hrají, nebo ne a přejdu k hodnocení, které pro tento pořad vyznívá průměrně. "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!" ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

"....nastoupí nic netušící lidé..." - proč jen tomu nevěřím?? Myslím, že to je všechno tak náhodné, jako když tehdy v Caruso Show zastavili na ulici někoho, kdo zpíval naprosto skvěle, měl připravenou písničku a ještě byl ochotný s tím jít pak před kamery. Dobrý nápad, někdy zajímavé otázky, ale určitě ne náhoda. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Jako vědomostní soutěž nic moc, ale jinak je to asi jediná Hámova role, která mu sedne. Všechny ostatní jsou tragédie. No, že mu sedne... Když jste ochotní překousnout jeho vlezlé a místy nejapné chování a když jste schopni přistoupit i na jeho stále se opakující, upocený humor, pak sedne. Taxík jsem sledoval jenom, když jsem měl pouze tři kanály, a na Nově dávali ordinaci a na Primě VKV. Měl jsem radši ten čas strávit v hospodě. ()

pan_buh odpad!

všechny recenze uživatele

Trapná hovadina ve který předem vybraní "náhodní kolemjdoucí" nastupujou do taxíku polepenýho logama soutěže, na střeše to má kamery a oni se tváří děééésně překvapeně, že to jako netušili.... jen teda s tím rozdílem, že předem museli s produkcí podepsat smlouvu a peníze cash musí hned po vystoupení odevzdat aby pak dostali zdaněnou částku na účet. A Háma se pak šklebí do kamery jakože je to supr soutěž.... No je to stejně ulhaná šaráda stejně jako nynější ČT, hlásná trouba politických jelit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • V soutěži zažil Aleš Háma kuriózní situaci s mladíkem, který měl opravit chybu v názvu obrazu italského malíře Sandra Botticelliho „Zrození Venouše“ logicky na „Zrození Venuše“ – jednalo se o lehkou otázku za 500 korun. Kamarádka na telefonu mu poradila název Primavera namísto opravy jediného chybného písmenka. To přimělo Aleše Hámu zastavit taxík a vydýchat se. Ale po dalších otázkách už mu došly nervy a cestujícího z auta nekompromisně „vyhodil“. V epizodě pořadu Kde domov můj (od r. 2016) odvysílaném 27. března 2024 zazněla otázka, kde měl soutěžící opravit název obrazu Sandra Botticelliho „Zrazení Venouše“, u níž Aleš Hama podotkl, že tuhle otázku už někdy slyšel. Soutěžící podotkl, že rozhodně ne Zrození Primavera. (Duoscop)
  • Je možné si všimnout, že soutěžní vozidlo taxi je bez přestání sledováno stále stejnou dodávkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama