Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Collector je prvý režijný počin jedného z dvojice scenáristov sérií Saw a Feast a skoro scenáristov nového Hellraisera. Treba povedať že réžia mu ide od ruky (v tom dobrom zmysle) a i čo sa týka scenára sa tvorca predviedol v zatiaľ najlepšom svetle. Collektor disponuje feelingom Hellraisera i Saw sérii a scenár, kde hlavným hrdinom je lupič, ktorý pri svojom záťahu pristihne rodinu domu v rukách vraha, ktorý ich mučí tými najdrastickejšími spôsobmi a popritom v celom dome ponastavoval smrteľné pasce, je dostatočne lákavý. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Pôvodne mal byť film prequelom k Saw (2004). Producenti však nakoniec od tejto myšlienky upustili. (beso74)

Reklama

Reklama