Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po všech stránkách. Hlavní podíl na úspěchu má originální nápad v podobě osoby Sběratele, který si dost brutálně a nechutně, tak trochu po vzoru Jigsawa, pohrává s vytipovanými lidmi, kterým chystá mučící překvapení po jejich vlastních barácích. Celé je to navíc podpořené sympatickým hlavním hrdinou, šikovným lupičem, který jak na sviňu do jednoho takovýho domu vleze na lup. Napětí, jatka, zakončení...doporučuju! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Někdo sbírá známky. Někdo sbírá kartičky s hokejisty. Někdo sbírá použité kondomy. A někdo sbírá lidi. Pokud hledáte horor, který ve vás vyvolá něco jako strach a sáhnete po tomto kousku, tak vám mohu zaručit, že budete nasraní. Docela nuda. Děj je jednoduchý a je popsán v obsahu. Snad k němu pouze dodám, že nás sběratel staví pasti v průběhu loupeže. Stíhá při tom dokonce i mučit lidi, protože je to děsný frajer. A nemyslete si, že jsou to nějaké obyčejné pastičky, které by zvládl postavit každý zručnější domácí kutil. Většinou se jedná o důmyslné kladkostroje s překvapením na konci. Prostě nezbývá než před zručností sběratele smeknout. Bohužel podobné zručnosti nedosahuje režisér. Samozřejmě bych takovou blbost vytvořit nezvládl, ale i přesto si troufám označit film jako práci amatérskou. Po vizuální stránce je to fuj. Zahlédl jsem tam na podlaze v některé pasáži střeva a nebylo to prostě ono. A takových nedotažených fuj je tam více. A úplně největší průser je teprve ten okamžik, když začnete o logičnosti celého filmu přemýšlet. To se potom hodnocení zastaví na odpadu a nelze s ním hnout. Já osobně se nad filmem občas trochu zamýšlel, ale jsem ochotný předstírat že ne a dám tedy 1*. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Syrová, surová a po čertech zábavná variace na Saw. Hlavně si nepřipouštějte otázky typu: Jak ten hnusák v masce dokázal udělat z cizího rodinného sídla smrtící past za jedno odpoledne? To prostě není důležité. Co nás zajímá, je kočka v kyselině, sešitá tlama, pasti na medvědy a vyvrhnutý pantáta. A hudba Jerome Dillona (bývalý bubeník NINE INCH NAILS) je jedním slovem vychytaná. Jigsaw je nýmand. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobrá atmosféra, na tu druhou zase šílený hovadiny, které by nebylo možné zrealizovat. Ano, mluvím o pastech. Když opomenu to, že by je vrah připravoval asi týden, tak samotná funkčnost byla místy hodně předimenzovaná. Atmosféra je ve filmu opravdu hustá. Chování postav občas dost ujeté, ale víceméně se veškeré dění dalo unést, ne jako u podobných krvelačně úchylných filmů. Konec je pokažený, mělo to skončit, že prostě vrah zdrhnul a hotovo, žádný stupidní dodávkový finále. Těším se na dvojku... 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)

Reklama

Reklama