Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

POETA.KNO 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, žejako malé dítě jsem na to stále koukal. Byl to komunistický pořad pro malé děti, něco jako je teď "Magická školka", jenže mnohem lepší! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Filmová a seriálová pokladnice tehdejšího dětského a pomalu dospívajícího mladého diváka. Nikdy nezapomeneme na tento pořad i na všechny ty filmové slasti s ním spojené. Co jsem měl nejraději, když opomenu pohádky a filmy? Tak asi vždy na konci pořadu, hlasování o příští seriál samozřejmě za pomocí ukázek (kolikrát to byl vážně tuhý boj, kolikrát jsem byl naštvaný že nevyhrál ten můj oblíbený a já musel znovu čekat), na tajemné magické oko, nebo na úchvatnou znělku také nelze zapomenout. To co pro dnešní dítě znamenají dnešní moderní-populární pořady, to pro nás generaci sedmdesátých a osmdesátých let byl Magion s Vegou! Z nostalgie jednoznačně za 5* .*11.4.1984 † 20.12.1996. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nostalgie po dětství. Vedle Vegy další příklad kvalitní televizní tvorby pro děti, kterým se dnešní zrůdnosti z doby demokracie a tvůrčí svobody nemají šanci rovnat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je pochopitelně nutno brát s rezervou při vědomí, že jde o pořad viděný před nějakými 25 lety, nicméně ve své době šlo o nejlepší televizní produkci pro svou věkovou kategorii. Zajímavou, profesionálně dělanou a nepodbízivou. Celkový dojem: 80 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V době, kdy si jeden mohl vybrat mezi "Studiem kamarád" a "Pionýrskou vlaštovkou", byl Magion oázou pořadů pro děti. Líbil se mi vždy více než jeho mladší a o něco upovídanější sestřička "Vega", určitě i díky Janu Rosákovi, a mrzel mě každý propásnutý díl. Řada seriálů v něm vysílaných zůstává pro mnohé živou nostalgickou vzpomínkou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Magion" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Vtedy som to považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie bol "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Magion to byla jistota každého čtvrtka. Tedy na přelomu let osmdesátých a devadesátých a také na přelomu režimu. Pak byl myslím posunut na úterý... Moc dobře si vybavuji pana Rosáka jak nás v listopadu 1989 u obrazovek nabádal, že naši rodiče teď mají spoustu starostí s tím co se děje, tak ať se pěkně usadíme a necháme je to v klidu vyřešit. Možná, že díky tomu, že dítka na režim naštvaných rodičů  byla klidná a rodiče měli dost času na Sametovou revoluci -  vzniklo OF a komančové šli od válu! :-) To je pochopitelně jen nadsázka, nicméně si ten čas jasně vybavuji. Bohužel čvrtek to byl čas kdy jsem chodil na schůzky svého oddílu a i když jsem to měl do klubovny od svého domu jen kousek, konce Magionu jsem nestíhal. A na konci většinou běžel seriál na pokračování, takže odchody byly často doprovázeny hlučným popoháněním mých rodičů a pak úprk z domu. Každopádně Magion, to je neoddělitelná součást mého televizního dětství. * * * * ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Magion a Vega - pořady, na které nemůže dětská část mé duše nikdy zapomenout. Ovšem Magion mi vždy přišel o něco lepší.. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Kdo byl v 80.letech v dětském věku, tak se zaručeně díval na televizní pořad pro děti s názvem Magion nebo jeho ne tak oblíbenou sestru Vegu. Bylo to průlomové, jelikož se vám nabídly tři seriály ze kterých jste si mohli vybrat ten, který se v příštím období bude vysílat. Pořad zpočátku uváděl Rostislav Kuba, kterého vystřídal Jan Rosák, Petr Jančařík a naposled Jiří Chalupa. Mohli jsme v něm vidět takové serálové skvosty jako Slavný lovec Pampalini, Čáryfuka, Byl jednou jeden... život, Dva roky prázdnin, Goro - bílý pes a mnoho dalších. A musím také připomenout pověstné Magické oko, což znamenalo, že moderátor vytáhl z Magického oka neznámou věc o které si poté povídal s hostem pořadu. Za mě nostalgických 100% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím v tomto případě souhlasit s většinou pozitivních komentářů, protože i v mém případě šlo o jeden z nejlepších dětských pořadů, který jsem coby malý nevynechal. Sice už na tento pořad usedl dávno prach, ale nostalgické vzpomínky přetrvávají dodnes, takže se samozřejmě přidávám a dávám nadprůměrné ohodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Magion vs Vega? Mne určite viac sedel Rosák/Jančařík, než konkurenčný Hložek. Ak ste moja generácia a máte z čias ZŠ nejaký 4* či 5* zahraničný seriál, tak s najväčšou pravdepodobnosťou Vám ho naservíroval Magion (Vega). Kultové nakuknutie do zahraničnej kultúry v časoch, kedy internet bol vľhký sen mizivého % ľudí. ()

Reklama

Reklama