foto

Michal Jagelka

  • nar. 17.4.1977 (37 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dabér, moderátor a herec Michal Jagelka se narodil roku 1977 v Praze, v níž žije dodnes. V roce 1992 - 1999 úspěšně vystudoval na pražské konzervatoři hudebně dramatický obor, kde byl vyučován např. Ladislavem Frejem či Hanou Maciuchovou. Mezi jeho záliby patří politika, cestování, příroda, hudba a divadlo.

Dabingu se začal věnovat už ve svých 12 letech a zůstal u něj dodnes. Nadaboval přes tisíc filmů a seriálů. Svůj hlas propůjčuje nejčastěji Leonardu DiCapriovi, Mattu Damonovi, Orlandu Bloomovi a Brendanu Fraserovi. Z těch méně známých to jsou např. Michael Winslow, David Faustino nebo Brandon Call.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 1994 při moderování VEGY na ČT. V roce 1998 začal pracovat v radiu ZLATÁ PRAHA, kde moderoval různé pořady. V lednu 2002 spolupracoval přes 2 roky s televizí Prima, kde působil jako moderátor motoristického magazínu Autosalon. V srpnu 2004 mu nabídla televize Nova moderování pořadu Snídaně s Novou, u kterého zůstal 2 roky.

První roli dostal v pohádce od Svatavy Simonové O MODRÉM PTÁČKU. Další vedlejší role dostával ve filmech SJEZD ABITURIENTŮ, KAMEŇÁK A HVĚZDA ŽIVOTA. Hrál také v několika seriálech jako např. NOVÁCI, HOSPODA nebo ULICE.

Rocky62

Herecká filmografie

2005 Ulice (TV seriál)
2003 Kameňák
2000 Smrt Hippodamie (divadelní záznam)
1999 Až budeš starší (TV film)
Sjezd abiturientů (TV film)
Z pekla štěstí
1998 Hvězda života (TV film)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
O modrém ptáčku (TV film)
1996 Hospoda (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)

TV pořady

2014 Volejte Cibulkovi (TV pořad)
Všechno nebo nic (TV pořad)
1998 Zlatíčka (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1984 Magion (TV pořad)