Reklama

Reklama

Burianův den žen s Petrou Edelmannovou

(pořad)
Talk-show
Česko, 2008, 26 min

Účinkují:

Jan Burian (moderátor)

Obsahy(1)

Burianův den žen s Petrou Edelmannovou, předsedkyní Národní strany, je odlišný díl v historii cyklu už tím, že v něm Jan Burian přichází bez úvodní květiny. 28. října měla pražská květinářství zavřeno. Výjimečný den je to i pro aktérku, neboť vznik Československa, státní svátek, je pro radikální nacionalisty velkou příležitostí k prezentaci. Paní Edelmannová se suitou mnohačlenné ochranky vítá ráno na ruzyňském letišti své soukmenovce, předsedy nacionalistických stran z Velké Británie a Švédska. Provází je po Karlštějně a prohlašuje, že by se ráda otiskla svými činy do české historie. Večer na Václavském náměstí řečník Pavel Sedláček formuluje "otisky" Národní strany mnohem ostřeji a vymezuje rasově obyvatele této země, za což si vyslouží zásah České policie. Pár dnů na to Jan Burian následuje nacionalisty v čele s paní Edelmannovou do Přerova, kam se vydávají převychovávat místní romskou komunitu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

ChickenPate odpad!

všechny recenze uživatele

Neobjetivní svinstvo ze strany Buriana. Třeba to když pobíhal mezi lidmi z Národní strany a přerovskými Cikány a těm říkal věci v tom smyslu, že je tam přijeli nacionalisti zmátit a že je chtějí vystěhovat. Happyend o slušném cikánském obrozenci který zpívá o tom že tato planeta je pro všechny a že se máme mít rádi mě málem rozplakal a neměl jsem daleko k tomu abych ze špajzu vytáhl lahev pálenky a běžel k nejbližšímu domu kde bydlí Cikáni a začal s nimi bratrsky tančit okolo ohně. ()

jenjan 

všechny recenze uživatele

Přijde mi trochu nesmyslné komentovat a hodnotit televizní pořady ve filmové databázi. Nicméně neodolám a k jednomu takovému se vyjádřím, už taky proto, že tento počin byl promítán v rámci letošního festivalu Jeden svět a natočili ho dva mladí, dnes už však ostřílení dokumentaristé. Nuž povedená a trefná koláž s průvodcem Janem Burianem o národní blbosti veřejně se prezentující. A opravdu nejdojemnější pohled je na vlasáče s mastným copem a bradkou mávající českou vlajkou a vykřikující: "nic než národ.“ Závěrečný vlastní debakl národovců a už jenom cikánský jam a bago, jako dlouhý nos této sebrance. Tvůrcům vskutku stačilo málo, aby se vlastenecké osazenstvo znemožnilo v podstatě samo.____ Igi B, možná by jsi to mohl zkusit v České televizi sám, dokonce bych ti k tomu věnoval i svůj koncesionářský poplatek. Ale asi bys tam nebyl první, tak nevim.. ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Obsah zkratky, forma zvratky... :-[.. . . . A je opravdu jedno, o ČEM tenhle >dokument< (prý talk-show - sic! - no, spíše tok-š/hov(no) - slušně řečeno jakási značně nepovedená snaha o reportáž) pojednává. Každopádně tohle postprotekční >produkční< trio Klusák - Remunda - Burian by d.m.s.n. zasloužilo nějaké to >konečné mediální řešení< ... :-( - - - P.S. Mmj. opravdu nechápu, proč pánové takto bezostyšně parazitují na prostředcích televize veřejné služby. Možná že ty peníze - které jim vyplatí naše >veřejnoprávní< za tyhle sračky - by bylo prospěšnější použít třeba právě na nějaké smysluplné vzdělávací pořady pro cikánské (romské) děti... - - - - - (Poprvé viděno 20.1.2009 na podivném prostoru, hodnocení a komentář zde jako první - 20.1.2009) ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Petra Eldemannová - bodák na naší společné útočné pušce a její nohsledi, kteří se oslovují jako "nejpevnější Češi" a rádi parafrázují Tommy Lee Jonese.... no strašná prdel, až by se z toho jeden skoro poblil... jenom škoda, že takhle mrazivý dokument jedné demonstrace je v druhé půlce rozmělněn podbízivou a dost klišoidní "pohádkou o slušném cigánovi" - na mě to teda působilo hooodně nuceně, bez ohledu na to, že ten "slušný cigán" byl z účinkujících skutečně jediný, kdo projevoval přítomnost zdravého selského rozumu... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Petra Edelmannová přichází obklopena ozbrojenými gorilkami a na úvod zarecituje pár naučených frází, které se vyznačují poměrně nekonfliktními myšlenkami. Postupně se však ukazuje, že nedokáže odpovědět ani na jasně položenou otázku a její osobnost se ztrácí v mlhavém oparu výmluv. Z prezentovaného dne jsem si odnesl pouze jisté znepokojení z toho, jací lidé se pohybují bez náhubku volně po ulicích. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama