Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude slabota, ale nakonec mě nová VĚC příjemně překvapila. Solidní žánrovka. Trpí sice některými klasickými americkými neduhy předělávek, jenže má přece jen co nabídnout. Hnusáci jsou řádně odporní, Beltramiho hudba řádně burácí, nebo mrazí v zádech a Joel Edgerton povedeně vplul do bot Kurta Russela. Původně jsem to viděl na tři, ale závěrečné titulky, které nahazujou lano zpět k první VĚCI mě donutili přivřít oko. Tenhle kousek si to zaslouží. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Carpenterova Věc je samozřejmě jiná liga, ale jsem spokojenej, že van Heijningen alespoň jakž takž trefil stejnej sport :-) Nová Věc je fajn pěknej trikovej horor. Nic, na co by se mělo vzpomínat, ale současně nic, kvůli čemu by člověk musel být naštvaný. Na to jsou tu jiné kousky. Je pravda, že jednotliví členové základny jsou od sebe těžko rozlišitelní. Je pravda, že prostorové řešení základny není divákovi úplně jasné. Je pravda, že s paranoidní atmosférou by se dalo pracovat lépe. Ale co už, prostě se mi na to pěkně koukalo, od začátku až do konce. Na tricích je občas dost poznat jejich digitálnost, na druhou stranu v několika scénách mě skoro až nadchly. Hororové umění asi ne, ale hororová zábava dobrá. Čistých 7/10. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo: prostředí antarktické stanice má pořád svou specifickou atmosféru a zejména prostřední pasáž, zakončená odhalováním nenakažených, má slušné napětí. Nápad s vyvrhováním neorganických předmětů je sympatický a titulkové naroubování na Carpenterův film rovněž. Někde na pomezí propasti se ocitají triky a celkové pojetí zrádného nepřítele - po roztomilých gore efektech originálu a jejich bizarní přiúchylnělosti není ani stopy, a ačkoliv digitální triky Heijningenova pokusu nejsou z nejhorších, svému předobrazu nestíhají sekundovat. Ani nemohou, jelikož zdejší potvory neustále řvou, hopsají a pobíhají, takže připomínají spíše řadové mrchy z nějaké akční videohry. Původním filmem nepostiženého diváka nová Věc možná relativně uspokojí, protože se dá stále nazvat neotřelou a ne úplně blbou (s vyjímkou úchvatně pitomého konce) podívanou, ale to je asi tak všechno. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zde spoustu, ale spoustu dvou hvězdičkových hodnocení a žádám opodstatnění! Režisér má nasledováno, to se mu musí nechat, schválně si pusťte po filmu z roku 2011 původní Carpenterův originál, asi budete docela koukat, jak přesně dokázal tento PREQUEL navázat na původní díl. Dokonce i postava Kurta Russella říká při vstupu na norskou základnu "Moc by mě zajímalo co se tady vlastně stalo". Jelikož se mi původní The Thing moc líbila, byl jsem opravdu dost natěšený jak si neznámý režisér poradí s docela těžkým úkolem. Musím uznat, že tohle je hodně slušná práce. Čekal jsem více opisování, ale ve své podstatě se jedná o trošku jiný film. Přece nikdo nemohl čekat že podobně stísněnou atmosféru budeme sledovat podruhé. Samozřejmě určité napětí i zde panuje, ale není to přece jen ten hlavní chyták. Snímek působí trošku akčněji a dočkáme se i jedné lekačky, stojí rozhodně za to. Konec filmu je samozřejmě často zmiňovanou třešničkou na dortu. Závěrem bych ještě rád podotknul že všichni vy dvouhvězdičkoví se znovu podívejte jak dopadla například Noční můra z Elm Street, kde mělo být vysvětleno kde se vlastně vzal Freddy Kruger. Pokud budou vznikat podobné pocty originálům jako The Thing 2011 budu spokojený. PS: Po zhruba 10 letech vidím, že Carpenter je vzdálen podstatně dál než jsem si chtěl připustit. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Carpenterovu verziu z roku 1982 som uz dlho nevidel, takze to budem musiet napravit, avsak nedavno som si vypocul genialny Morriconeho soundtrack a na zaciatku tohto filmu som si vsimol, ze aj Marco Beltrami prevzal nieco z tej hudby, co ma velmi potesilo. Myslim si, ze remake nedopadol az tak zle, aj ked niektore sceny by som natocil inak, ale nechcem spoilerovat. Napätie bolo podla mna na celkom dobrej urovni. Vizualne efekty boli v pohode, aj ked niektore sa budu zdat lacne, ale bol som pomerne spokojny. Chvilami som pocas filmu myslel na FAKULTU (1998) Roberta Rodrigueza alebo aj na vsetkych moznych Predatorov a Votrelcov v zavere filmu. Takze celkovo som spokojny, len hlavne netreba mat velke ocakavania. Este som premyslal pocas filmu, odkial mi bola Mary Elizabeth Winstead znama. No ano, bola to dcera Johna McLanea v stvorke LIVE FREE OR DIE HARD – SMRTONOSNA PAST 4.0 (2007), ale zahral si tu aj Kristofer Hivju znamy od stvrtej serie GAME OF THRONES (2014 -2019). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • V kuchyni, kde se schová Sam Carter (Joel Edgerton), stojí na polici konzervy s českým nápisem „DŽEM“. (jaksviha)
  • Tísňové volání, které vysílá mimozemská loď, zní téměř stejně jako nouzový signál z prvního Icara ve sci-fi filmu Sunshine (2007). (fcapab)
  • Producenti přesvědčili Universal Studios, aby jim bylo umožněno natočit místo remaku prequel, protože měli dojem, že Carpenterova verze (1982) je natolik dokonalá, že její přepracování by bylo zbytečné. Filmu ale zůstal název předchozího snímku, protože se jim nepodařilo vymyslet podtitul, který by patřičně vyzněl. (oje)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama