Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (621)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně... Skoro. Až na sympatickou Rooney Maru. Z angažování Jackieho Earla Haleyho do role Freddyho Kruegera jsem měl původně radost, a to velkou, ovšem to jsem netušil, že kotelníka v pruhovaném svetru mohl hrát zcela kdokoliv (snad kromě Jiřího Krytináře), neboť vypadá jako Imhotep křížený s Voldemortem, tedy jako maska, pod níž se ztrácí úplně vše. Spolu s tím se ale v Noční můře někam ztratil černý humor, děsivá atmosféra a strach o kohokoliv či z čehokoliv. Abych nelhal, vlastně mě docela zaujala Jablonského hudba, kterou si zřejmě poslechnu samotnou, ale to je asi tak vše, k čemu mě film přiměl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A já myslela, že horší než Freddy vs. Jason to být nemůže, no chyba lávky. Hned při prvním záběru na Freddieho mi bylo jasný, že tady něco nehraje. Robert Englund je jen jeden a herec, ztvárňující Freddieho zde, mu nesáhá ani po kotníky, o primitivní masce, která se leskne jak namazaná lubrikantem, radši ani nemluvím, děs běs, ale v tomhle smyslu s tím děsem asi režisér nepočítal. Jinak totální vykrádačka předchozích dílů, jen je směšné, že místo legendárních scén jsou tu zkopírované ty nejmíň nápadité, tudíž nejnudnější, Freddieho snové hrátky. Nic extra jsem od remaku mojí milované hororové klasiky nečekala, ale i přesto jsem zklamaná a je mi líto, že Freddieho vůbec znovu probudili a nenechali ho raději odpočívat v nepokoji. ()

Reklama

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu mizerný remake. Předně je Krueger pitomě udělanej. Jeho ksicht, který spíš značně připomíná mumii (z filmu téhož názvu z roku 1999) je naprosto nedostatečný, ba dokonce s touto souvislostí i směšný. Oproti klasickýmu, který je nejen zjizvenější, ale hlavně jsou na něm perfektní detaily přiškvařené kůže a to na postavě Kruegera dělá právě ten správný šmrnc. Dále je ve filmu hodně mizerné a nízké napětí u kterého člověk jenom zívá a snad nejhorší na celém filmu je slabá brutalita. Pravý Krueger si oběť vždy maximálně vychutnával. V několika případech dokonce doslova. Také herci budí špatný dojem a to nejen svým výkonem. Jest-li to dělá to oblečení nebo opravdu jsou tak přestárlý (ve smyslu jakožto hlavních obětí) už přesně nevím a znovu se na to dívat mě opravdu neláká. Stačí mi to jednou a dost. Co, ale vím, že ve všech ostatních filmech byla jasně vidět minimálně doznívající puberta. Jedna z největších hovadin pak na celém filmu je, že by všechny oběti v pěti letech měli tak velké okno, aby si nic nepamatovali. To mi nejde moc na rozum. Celkově tak film opravdu nepřináší nic nového nebo převratného, že by to stálo byť za jednu hvězdičku. Nakonec musím dodat, že postavu Freddyho Kruegera si stejně budu vždycky spojovat s Robertem Englundem. Jemu se jiný herec v tomto směru nevyrovná. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bola skvelá hra s divákom, kde prelínanie sna a reality fungovalo dokonale. Tuná je prelínanie realít len fraška snažiaca sa zakryť totálnu scénaristickú, režisérsku a hereckú nechopnosť. Plusové body putujú na adresu Haleyho, ktorý je ako nový Freddy dobrý. Priam výborný. No na to, aby som si ho mohol užiť, by musel byť film ako celok niečím viac, ako len ďalším krajne nepodareným teenageerskym americkým slasherom. (3/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tady na to sice kydaj hnuj, ale me se to libilo. Je to remake jednicky, coz znamena, ze tu je spousta scen skoro do detailu okopirovana, ale po pravde receno, ne tak pusobiva jako v originalu. Nicmene film de i trochu vlastni cestou, legendu o Freddym podava lehce jinym stylem a ackoliv mi vyhovovalo spis puvodni vysvetleni, ani tohle neni spatny. No a je tu i par hororovejch scen, ktery v originalu videt nebyli. Takze co se tyce pribehu v pohode, atmosfera taky povedena a Bayer umi udelat nejaky to napeti nebo lekacku, pripadne i nejakou tu brutalitku. Trosku problem je s hercema, ty jsou vam v podstate ukradeny a je to takova sebranka divnejch blbecku. Dalsi drobnej problem je, ze zatimco v originale clovek kolikrat vahal, jestli je tohle sen nebo skutecnost, tady to uhadnete behem sekundy. Nicmene kamen urazu je ale samotnej Freddy, nejde ani tak o to, ze Englund je neprekonatelnej, precejen Haley je solidni uchylacek a na roli se hodi, navic to tvurci dobre vyvazili, takze ackoliv to je zabijak, pred kterym se clovek musi mit na pozoru, zaroven neopomene ani hlaskovat. Problem je jinde, jednak ty Freddyho hlasky vypadaj jak kdyby je ani nerikal on, proste vidite jak Freddy jde nekoho rozsekat a do toho misto hudebniho podkresu se poustej hlasky. Ono je to taky zpusobeny tim, ze mu neni moc casto videt do xichtu. No a druhej, zavaznejsi problem, je maska. Ta je totiz silne mimo, je mi jasny, ze to chteli udelat radne nechutny a prekonat original, jenze vysledek vypada spis jak nejakej mimozemstan, kde se navic uplne ztraci Haleyho charisma. Nicmene tech 90 minut sem se dobre bavil a i kdyz jsem se nebal, coz ostatne ani u puvodniho filmu, atmosfera byla solidni, tak nevidim duvod, proc nedat slusny hodnoceni. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Kyle Gallner na castingu natolik ohromil, že mu byla role Quentina přidělena prakticky okamžitě, a stal se tak prvním obsazeným hercem. (Allien.9)
  • Točilo se od 5. května 2009 do 10. července 2009. (Chatterer)
  • Séria sa skladá zo siedmych „priamych“ dielov (1984, 1985, 1987, 1988, 1989, 1991, 1994) a v roku 2003 pribudol crossover Freddy Vs. Jason, kde sa Freddy zrazil s ďalšou hororovou ikonou, utopencom Jasonom Voorheesom. (tron)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama