Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (622)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nie až také strašné, ako sa zdalo. Scenár je vhodne inovovaný a preto aj skúsený fanúšik je napätý, čo sa deje a najmä, čo sa stalo. Prepojenie detí s Kruegerom je zaujímavé (i keď hlúpe, to si to fakt NIKTO nepamätal?), no škoda, že žijeme v dobe, kde všade, kde sú deti je "cool" vtrepať pedofila, a tak aj z Kruegera sa stáva mainstreamový pedofil a nie "iba" úchylný vrah ako v originále (navyše niekto sa inšpiroval Simpsonovcami a Freddy už nie je kotolník ale záhradník!!!). Kameňom úrazu je Jackie Earle Haley, ktorý je inak skvelý herec (čo dokazuje v "nespálených" flashbackoch, ktoré by si zaslúžili väčší priestor), no ako Freddy Krueger je priamo katastrofálny. Haley má čudný hlas, jeho maska je ešte pračudesnejšia, hlášky sú mizerné a ak aj sa nejaká naskytne podáva ju ako treťotriedny imitátor Englunda v amatérskom fanmade filme. A čo je najdôležitejšie, vôbec z neho neide strach. Castingový (a maskérsky) fail na kvadrát. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A já myslela, že horší než Freddy vs. Jason to být nemůže, no chyba lávky. Hned při prvním záběru na Freddieho mi bylo jasný, že tady něco nehraje. Robert Englund je jen jeden a herec, ztvárňující Freddieho zde, mu nesáhá ani po kotníky, o primitivní masce, která se leskne jak namazaná lubrikantem, radši ani nemluvím, děs běs, ale v tomhle smyslu s tím děsem asi režisér nepočítal. Jinak totální vykrádačka předchozích dílů, jen je směšné, že místo legendárních scén jsou tu zkopírované ty nejmíň nápadité, tudíž nejnudnější, Freddieho snové hrátky. Nic extra jsem od remaku mojí milované hororové klasiky nečekala, ale i přesto jsem zklamaná a je mi líto, že Freddieho vůbec znovu probudili a nenechali ho raději odpočívat v nepokoji. ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Břitvou proti nespavosti, aneb jak se z Freddyho Kruegera stal splasklej muffin... I šel jsem do toho s čistou hlavou, bez ohledu na fakt, že původní A Nightmare on Elm Street patří k těm zásadním kouskům (nejen) mého filmového mládí. Důkladně flambovanej pedofil z železářství a jeho "říše divů". Tedy až do chvíle, kdy zkončila představa a začala realita made by Samuel Bayer. Dobře, on to s kamerou docela umí, ta koncertní a klipová průprava je znát, senza filtry, prima digitál. Jinak ale pro mě nová A Nightmare on Elm Street není vyloženě přímý remake, snaží se jít víc k Freddyho "podstatě" (s využitím těch nejsilnějších (pra)původních motivů/scén) a v podstatě zapomíná na to nejpodstatnější - syrovou atmosféru, emoce, na kouzlo fikce. Krueger je tu vlastně taková ikonka, která má táhnout všechny ty nulový (d)emo postavičky kolem, ale k tomu mu chybí charisma, drzost a napětí. Wes Craven měl onehdy pár poctivých, dnes už trochu předpotopních triků a jeho vyprávění žilo a bolelo, Bayer ždíme modernu a bolí tak akorát výsledný dojem. Ničeho nezachrání vcelku slušný soundtrack Stevea Jablonskyho, kterému však poněkud schází nějaký znepokojivý ústřední motiv a ani fakt, že má Jackie Earle Haley hodně charakteristický hlas (proč ale sakra vypadá jak uhnilý mango?). Za mě bohužel další povrchně stylová, lubrikovaná nudna, hororově impotentní krmě pro lačný trakt nenáročného teenage diváka. [final rate: 15%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som aspoň priemer, no priznám sa, som rád, že to mám za sebou. Otravné, nudné a podľa klasickej príbehovej šablóny, ktorá sa stala základom už snáď pre milión filmov v tomto žánri - stane sa nešťastie - tajomstvo minulosti - pomsta... A tá maska Fredieho, to čo bolo? Prišlo mi to ako taký čajíček urobený z jedného vrecúška a zaliaty hektolitrom studenej vody. Záporák nemal žiadnu charizmu, skôr mi prišiel ako nejaký taký popálený pricmrndálek a nie bubák. Skrátka, žiadneho poriadneho hororu sa tu nedočkáte. Podpriemer. 40/100 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Fredyho hlas byl pozměněn v postprodukci, údajně aby mu dodal „nadpřirozenou kvalitu“. (HellFire)
  • Ve filmu lze dvakrát spatřit ceduli s nápisem „Elm Street“, ale nikdy o ní nepadne řeč. (HellFire)
  • V žádném z plakátů k filmu se neobjeví Freddyho (Jackie Earle Haley) celá tvář. (t.mon)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama