Reklama

Reklama

Po třech letech strávených za mřížemi, Mitchel (Colin Farrell) opouští věznici s dobrými úmysly. Ale když potká starého přítele Billyho (Ben Chaplin), gangstera, který se zrovna ohlíží po nějaké práci, Mitchel se k němu připojí, výměnou za místo k bydlení. Když se znovu zaplete se svou minulostí, je vtažen do života Charlotty (Keira Knightley), filmové hvězdy která se schovává před hordou fotografů a reportérů. Přitahován její krásou a zranitelností, rychle se ujímá role jejího ochránce. Začínají spolu plánovat nový život v Los Angeles, ale plány jim zkříží gangový boss Gant. Mitchelovi je jasné, že před Gantovým hněvem není v bezpečí nikdo z jeho blízkých a rozhoduje se vyřešit věci mezi nimi jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Londýnský gangster, jak se na správného recidivistu sluší, ukradl náměty z hromady filmů a pak je bez slitování zabil mizerným zpracováním. Musím se přiznat, že tu třetí hvězdu jsem si spíš vymyslel, protože mě baví sledovat Keiru i Colina, ač jsem poněkud rozpačitý z toho, že jakýsi filtr obrazovky ke mně odmítl propustit jakýkoli náznak jiskření mezi nimi. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem teda nevěděl, co si mám myslet o tom, že Colin Farrell hraje gangstera, ze kterého má ve filmu absolutně každej respekt. Časem jsem se pod příběh začínal dostávat, ale pořád jsem nepochopil, kde sebral tak obrovský respekt od všech, co se ve filmu objeví. Až tak obrovský respekt, že si dovolí dělat věci, na který chtěl jako správný ex-gangster zapomenout. Chvílemi dobrá černá komedie, chvílemi příběhový guláš všeho možného, který nemá nápad a jen tak si plyne kudy chodí. Na jednu stranu dobrý film, na stranu druhou dobrý jen ve chvíli, kdy se na něj dívám. Pak už jenom film. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Komplexností příběhu trochu jako Casino od Scorseseho, založením hlavního hrdiny trochu jako Carlitova cesta a poslední půlhodinou trochu jako obojí dříve zmíněné. Ještě předtím ale člověka čeká na první pohled možná složitý děj, kde nikdo nevysvětluje, co a proč se děje nebo jakou roli zaujímá která postavička ve světě hlavního hrdiny. Víc než plynulý pospojovaný příběh tak člověk sleduje zdánlivě ledabyle za sebou naházené scénky, jejichž důležitost často vyplyne až několik minut potom, co skončí. Neodpustím si ještě vychválit výborný soundtrack, hezky stylové vizuální zpracování a sympatické úvodní i závěrečné titulky. Vše, co jsem doteď napsala, možná vysvětluje, proč se na tento film časem s radostí podívám znovu, je tu ale ještě jeden důvod tak učinit; mám takový pocit, že London Boulevard napodruhé, podobně třeba jako některé filmy dříve zmíněného Scorseseho, docením ještě víc než na první pohled. Nedůležitá poznámka na závěr: Udělat si z lebky popelník jako jedna z postav tohoto filmu je ještě stylovější než jí recitovat "Být či nebýt." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mitchel´s Way z Londýna aneb existují povolání, kdy je měkké srdce vždy po zásluze potrestáno.. Oblíbený žánr, oblíbené lokace, dobře vybraní herci a přesto mi to příliš nesedlo. Monahan totiž nedokázal slepit ty gangsterské střípky válející se na podlaze bodyguard romance do uceleného celku a "nečekané vyústění" pak zapůsobí chladně jak prsatá blondýna na libido postavy Raye Winstonea. Pana Farrella v obleku na míru a s bouchačkou opatřenou tlumičem ještě nechat pár let a šedivých vlasů dozrát a pak bude vzrušení sekretářky Moneypenny vskutku nekonečné.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, drsná a mrazivá mozaika ze života londýnského gangstera, který už ale gangsterem být nechce... Herecky působivé, technicky velmi solidní, právě ona neucelenost ale brání intenzivnějšímu vcítění se do postav. Je sice fajn, že se Monahan nesnaží jít ve stylu Guye Ritchieho a brnká na výrazně vážnější notu, přesto se mu ale nedaří vystoupit ze stínu brilantního L4yer Cake, a nakonec ho na férovku vykrade, aniž by ovšem závěrečná katarze dopadla na úrodnou půdu, právě proto, že se k postavám vlastně pořádně neprokoušete. Filmu chybí scéna, který by dokázala diváka zamáčknout do sedačky (a nebo ho z ní klidně vyhnat vyzvracet se do nejbližšího plivátka) a zapracovat by to chtělo i na hudební dramaturgii, muzika je příliš nevýrazná a místy monotónní, až otravná... P.S.: Zmlácený Colin Farell v kožené bundě a s ksichtem od krve VELMI připomíná Schzwarzeneggera a jeho Terminátora... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo od 19. června 2010 v Londýně, Hammerwoodském parku a v Los Angeles. (Kuzmik)

Související novinky

Colin, Keira a londýnský bulvár

Colin, Keira a londýnský bulvár

26.01.2009

Nebojte, nebudeme tady vytahovat žádné klepy a lechtivé nechuťárny. Ani se nezrodil další suprehvězdný pár. Tak se prostě bude jmenovat film, ve kterém se spolu objeví čerstvý držitel Zlatého glóbu… (více)

Reklama

Reklama