Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Po stránce formy je to nádherný a působící dokument podbarvený vkusnou hudbou, ale po stránce obsahové už je to horší. Navzdory stopáži divák dostává na můj vkus příliš jednoduché generalizované pojetí celého problému. A komentář pana Svěráka je oravdu uspávající. Otázka na konec: Když je 3/4 oblastí rybolovu zdevastovaných a téměř bez ryb, jak je možné, že stojí konzerva sardinek pár korun? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti: Zem zhora a zároveň zblízka. Chvíľu sme v Kostarike, strihom zase v Indonézii a v zápätí v Himalájach. Ako podnet na zamyslenie osožné, informačne samozrejme povrchné. Ide o to, ak vás niečo zaujme, naštudujte si. Vizuálne nádherné, až mi pripadá, že ten komentár je tam navyše. Z jedného uhľa pohľadu je, z iného je to vlastne práve o ňom. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi zkratkovitě pojednává o životě na naší planetě. Zejména pak naší neúctě k životnímu prostředí. Je to zkratkovité bohužel tolik, že mi to místy připadá jako pouze povídání pro děti a na vážnosti tomu určitě nepřidal vypravěč Zdeněk Svěrák. Na druhou stranu musím uznat, že do dvou hodinové stopáže se tolik informací jinak než zkratkovitě prostě nacpat nedalo. Jednotlivé obrázky jsou docela pěkné a jako celek to nepůsobí vyloženě špatně. Z tohoto dokumentu se sice nedozvíte příliš nových informací, zato ty staré máte slušně shrnuty do dvou hodin. Zázrak se tady nekoná, ale průser také ne. Zbaběle dávám * * *. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto snímku je v mnohém sporné. Jak hodnotit film a nehodnotit pouze jeho téma? Jak hodnotit krásné záběry, které díky své prvoplánovitosti koketují s označením kýče? Jak přijímat zjednodušené teze, jež vypravěč klade a na nichž celý film stojí? Projekt je to úctyhodný. To bez diskuzí. Jako popularizování závažných myšlenek o globalizaci, globálním oteplování a ničení přírody to funguje výborně. Po umělecké a v mnohém i dramaturgické stránce jde však o hrozně rozkolísaný projekt. Oproti jiným podobně zaměřeným filmům (např. Redgiova Qatsi trilogie) tedy hodnotím Home jako hodně dobrý průměr, který si neklade žádné umělecké ambice ale zaslouží si určitě vaší pozornost. (P.S. Hudba nejednou připomene melodie Philipa Glasse.) Více v recenzi na indiefilm.cz. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá eko-agitka, ktorá nielen kritizuje a varuje, ale aj radí, ako proti kritizovanému bojovať a dáva nádej na zlepšenie. Dvojhodinová stopáž nie je na škodu, naopak filmu dáva možnosť byť komplexnejším a výraznejším. A veru že tvorcovia túto možnosť využívajú. Nebyť prvoplánového monológu rozprávača, dal by som 5*. Tie obrázky totiž majú OBSAH. P.S.: Milujem mrakodrapy a nevadí mi megalománia, ale s kritickým postojom k Dubaju sa plne stotožňujem. Film ho vyslovil za mňa. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Film odkazuje na colorádsky Grand Canyon, aj keď v skutočnosti žiadna časť z neho nie je blízko Colorada. Je to rieka Colorado, ktorá ním preteká. (Marek1991)

Reklama

Reklama