Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Eliška, která v dětství slýchávala legendu o Vlčím vrchu má problémy s muži a opět se s jedním rozejde. Rozhodne se, že pojede stopem a třeba nějakého chlapa najde a seznámí se s někým. Její nejlepší kamarádka Kamila jí jednou dovede na vrch, kde se odehrála legenda a Eliška je fascinovaná, že stojí na místě, o kterém snila jako malá holčička. Najednou Kamila zmizí… Eliška se ocitá v zvláštním světe plný záhad, temnoty a děsivých míst a zvuků. Vydá se hledat Kamilu, ale stále ji nemůže najít. Dějem se proplétají historické scény z legendy, které si Eliška představuje a setkává se se zvláštními postavami, které jí nechtějí prozradit Tajemství, o kterém všichni mluví. Eliška je nucena hrát s nimi hru, ale ani neví, o čem hra je a jak se hraje. Pořád se snaží najít smysl Tajemství a konce legendy. Začíná být zoufalá, když se kolem ní objevují samé záhadné postavy, které ji jen děsí a vyprávějí cosi o šifře, kterou musí Eliška vyluštit, aby přišla na kloub onu Tajemství. Vlčí vrch je proslulý lidmi trpícími Lykantropií, což je jedna z podob schizofrenie, kdy se člověk stává vlkem a jako v dějinách, vraždí lidi. Eliška je obviněna policisty z vraždy svého přítele z Hospůdky, který ji prozradil, že jisté Tajemství existuje a kdyby mohl, řekl by jí, o co jde…ale nemůže.. Eliška stále vidí Jana a jeho ženu Anežku- hlavní postavy legendy o Vlčím vrchu. Jako malá si představovala, že je Anežka, kterou miluje Jan…statečný čaroděj z pohanských kmenů…o čemž ale Anežka vůbec neví… Stále se Eliška ocitá ve svých představách a naději, že se nakonec Tajemství dozví a že zjistí, co znamená její šifra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Dan Landa je pro me lykantrop. Behem dne je schopen defakto sam napsat skvele muzikaly, ale za uplnku zblbne a skace do Orliku rovnejma nohama za bilou ligu. Nicmene ho po smrti Zdenka Borovce povazuji za, spolecne s Lou Fanankem, nejlepsiho ceskeho hudebniho textare a libretistu. Predevsim pisen Zivot na vlasku byla pro me zazitkem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Muzikál jsem viděla v divadle Kalich a byl parádní. Skutečně hodně promakaný a hodně dobře vymyšlený příběh. Ten závěr jsem nečekala, docela mě překvapil. Místo Lucky Vondráčkové tam zpívala Zuzana Norisová, pak tam byla Linda Finková a Lucia Šoralová. Mirjam Landa má šťastnou ruku při své práci a s Danem tvoří výborné pracovní duo. Musela jsem si koupit i CD. Pouštěla jsem si ho pořád a pořád. Až mě chtěli všichni vystěhovat. K to mu naštěstí nedošlo. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Po hudení stránce jde o možná lehce podprůměrné dílo Dana Landy (až na pár písniček), ale muzikál je to výborný. Muzikály jsou většinou dějově dost slabé, ale Tajemství je Hra s velkým H. Škoda výběru některých rolí. Aspoň na dvd mohlo být to nejlepší, což Vodochodský snad ve srovnání s kýmkoliv být nemůže. Vše ale vynahradí Vndráčková s Langmajerem. Ten sice neumí moc zpívat, ale to herectví je zase někde úplně jinde. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému muzikálu Krysař, který jsem viděl už několikrát až se mě písničky samy zpívaly v hlavě a nemoh jsem se jich zbavit jsem zapátral po dalším Landově muzikálu a teď mám stejný problém:) Skvěle promyšlený příběh mě na první shlédnutí i s písničkami nebral, ale závěra celá pointa mě naprosto dostaly. Po druhém shlédnutí jsem si všímal různých náznaků a detailů, více vnímal textty písní a vzalo mě to ještě více. Písničky se mě opět dostaly pod kůži a znějí stále v hlavě. Musím vyzdvihnout Lucii Vondráčkovou a Jiřího Langmajera, kteří byli opravdu skvělí.  Na tak malém prostoru se skromnými kulisami rozehrát takové divadlo, klobouk dolů. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Kde se to v Danovi Landovi bere a to je správné, ať ukáže příběh o lásce, o její marnosti, strachu z dalšího nového vztahu a nepovrchním snu o člověku, který by hrdince rozuměl a měl rád. DVD bohužel slouží pouze jako suvenýr, asi jako domácí video z představení a vysoce nelze srovnávat s atmosférou z představení. Maličká scéna Kalichu najednou rozpíná do všech stran a vtahuje do děje. Pro citlivé dívky i ženy vůbec velice silný zážitek. Tajemství není přímo fantasy, ale mysteriozní pouť, kdy láska vlastně léčí a zachraňuje před smrtí.... Naivní i reálné, překrásné a tajuplné, osudové i jednoduché, uvěřitelně neuvěřitelné 5 z 5! Soundtrack perfektní taktéž. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama