foto

Petr Macháček

  • nar. 19.12.1977 (38 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Macháček se narodil v Novém Bydžově v roce 1977, maturoval na místním gymnáziu. Po absolutoriu  Pražské konzervatoře v roce 2003 se věnuje pedagogické činnosti a především herectví a zpěvu. Hostuje v Divadle Bez zábradlí (Cikáni jdou do nebe, Páté přes deváté), Semafor (Rytíři z Blaníku, Kytice, Lysistráta, Penzion Rosamunda, Kam se poděla Valérie, Dal si růži do polívky, Vánoční opera Betlém..), Divadelní společnosti Júlie Jurištové (Velké trampoty Kašpárka a Kalupinky), divadle Hybernia (Kapka medu pro Verunku), Kalich (Tajemství, Jack Rozparovač) a Studiu Saint Germain (Léto) K jeho nejvýznamnějším rolím pak patří role Listonoše v Národním divadle, kterou vytvořil v režii Miloše a Petra Formana. Účinkuje ve filmu, televizi a reklamě.

Jako zpěvák spolupracuje s Pardubickou komorní filharmonií, Českým národním symfonickým orchestrem a Jakub Šafr Triem se kterým úspěšně koncertuje s programem Koncert v barvách SeMaForu, Tmavomodrým světem Jaroslava Ježka a George Gershwina a Klasikou muzikálu 60. a 70. let.



Petr "machy77" Macháček

Herecká filmografie

2016 Zločin v Polné (TV film)
2012 Láska je láska
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Klub osamělých srdcí (TV film)
2007 Kvaska
Tajemství (divadelní záznam)
1996 Šeptej
1986 Nejlepší lékař mého života (TV film)

Dokumentární

2010 Gustav Mahler

TV pořady

2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2009 Služby v našich službách (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace