Reklama

Reklama

V tomto filmu hraje Lee Marvin amerického gangstera, který z osobních důvodů přijíždí do Francie, kde přepadne banku. Při akci je zabito několik policistů i náhodných chodců. Na útěku před policií se schová v jedné zapadlé francouzské vesnici. Po čase však zjistí, že vesničané, kteří ho ukrývají, jsou velice divní a že mu od nich hrozí daleko větší nebezpečí, než od samotné policie. Film byl ve své době kasovním trhákem ve Francii. (MVanis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Každej se časem pokazí.." I Yves Boisset, který se patrně musel zbláznit, když to s tím svým tvůrčím rebelantstvím opravdu hodně přehnal.. Špinavý bezúčelný žánrový hybrid, který se snaží tvrdohlavě odkazovat na Peckinpaha či Hitchcocka, jejichž fanoušky, stejně jako ty Marvinovy, jen dost těžko nadchne.. Podivný a nesmírně bizarní film.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K žánrom krimi, akčný a dráma si kľudne prirátajte aj komédia. Totiž komédia poriadne čierna. Plná brutálneho násilia, kde sa začne od istého momentu umierať ako na bežiacom páse. Hlavným tromfom bola pre mňa nepredvídateľnosť deja. Príchod Cobba bola iba taká rozbuška, ktorá v miestnych odkryla dlho utajované vášne a tým nemyslím iba túžbu si s každým zasúložiť, s tým problémy nemali, ale aj pomstiť sa a prejaviť naplno ziskuchtivosť. Niektoré filmy nemajú výrazne negatívneho hrdinu, niektoré kladného a v niektorých sú všetci poriadni hajzlíci...viď Horúco. Tu aj vrátane "Plechového bubienka". Tým sa ale nevylučuje, žeby nám niektoré postavy nemohli byť sympatické, to skôr naopak. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

"Den pod psa" je opravdu originální thriller, jedna z posledních ´pecek´, v kterých se objevil skvělý Lee Marvin a propůjčil své velké charisma hlavní postavě. PS: Od jednoho z nejlepších scénáristů "Staré Francie".. příběh velmi bizarní a krvavý, ta chladnokrevnost francouzskych vesničanů je nebývalá. A jeden opuštěný Američan uprostřed uzavirajiciho se kruhu policejních kordonu.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Jsem tvrdej, moc zlej a mam srdce z kamene .... tak mi reknete ..... proc tohle delate? Nekoukejte na mne tak." Reziser Yves Boisset /priemerny Probud se, Spione/ natocil vyborny film s medzinarodnou hviezdou na cele, a to konkretne s Lee Marvinom /Man Who shoot Liberty Valance, Prime Cut, Emperor of the North/ v roli gangstera, ktory prichadza do Europy vyriesit iste zalezitosti. Marvin bol drsnak vzdy a na francuzsku kinematografiu je film neskutocnym uletom, ale mne to smakuje. Vyborne akcne sceny, genialne dialogy a okrem Marvina aj vyborna Miou Miou /Rabin Jakob, Spalene Stodoly/ a slusny Victor Lanoux /Dva Muzi ve meste, Blazniva dovolena v Evrope, Pripad Dominici/. Vo Francuzsku bol film obrovskym kino trhakom, to je tiez plus snimku. 89 % ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moje babička by řekla, že horko bylo především scénáristovi a režisérovi, protože výsledek odpovídá jejich krizi po pořádném úpalu. Na otázku, jestli je Horko výborný biják, odpovídám - nikoliv, na otázku, jestli je zábavný, odpovídám - ano, pro mě určitě. Je docela příznačné, že v množství žánrů, které se objevují v hlavičce titulu na ČSFD, chybí žánr komedie nebo parodie, i když výsledek se tomu nejvíc blíží. To, co spáchal Yves Boisset, se výjimečně podaří notorickým béčkařům, když mají velké štěstí a svůj velký den. Ten kousek je neuvěřitelný pulp, kde zábavnost vyplývá, ona je otázka, jestli z kouzla nechtěného, kdy se to tvůrcům celé vymklo z rukou, nebo to byl tvůrčí záměr, kdy chtěl štáb spáchat něco hodně ujetého a ono to vyšlo. Už úvodní scéna loupeže je ve vzácné shodě zpackaná jak ze strany kriminálníků, tak i ze strany policejního sboru, který jedná jako proslulí Keystonští strážníci. Film střídá vážné polohy s vyloženě ujetými scénami, a to ve zcela nečekaných momentech. Je to směs naivity, absurdity, násilí, strachu a psychologicky nevěrohodných momentů. Celé je to obsazené výbornými dobově populárními herci a kladem filmu je to, že je naprosto neodhadnutelný. Nesmí se k němu přistoupit na vážno, berte to jako ptákovinu, která vás chytne, nebo mine. Dovolím si tvrdit, že kdyby takový scénář s drobnými úpravami natočili řekněme Coenové seriózně ve stylu Farga nebo Zbytečné krutosti, pak by se jednalo o fantastický snímek. Místy jsem se bavil tak, že jsem vážně uvažoval o páté hvězdičce, ale to už bych si připadal jako někdo, kdo pro zábavu občůrává sochy v parku nebo se obnažuje. Jedná se totiž o typický guilty pleasure. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama