foto

David Bennent

  • nar. 9.9.1966 (52 let)
    Lausanne, Švýcarsko

Biografie

Tento švýcarský herec měří jen 1,55 m. Pochází z herecké rodiny, jeho otcem je německý herec Heinz Bennent. Kolem herectví a filmařiny se točí i jeho starší sestra Anne. Matka Diane Mansart je tanečnice. David studoval Max-Reinhardt-Seminar ve Vídni. Plynně hovoří francouzsky a německy. Vystoupil v desítkách divadelních hrách a to i na prestižních evropských divadelních scénách, např. v Comédie Francaise.

Filmových rolí sice moc neodehrál, ale minimálně jedna z nich, je nezapomenutelná. Ve 12 letech hrál Oskara Matzeratha v oskarovém snímku PLECHOVÝ BUBÍNEK. Jak Günter Grass, autor stejnojmenné knihy, tak i režisér filmu Volker Schlöndorff svorně odmítali možnost, že by Oskara hrál liliputánský herec, chtěli, aby Oskar byl skutečný chlapec. Bennent tak celou Oskarovu roli odehrál sám, včetně několika erotických scén, což vyvolalo mírné kontroverze.

Další jeho výraznou rolí byl Gump ve fantasy LEGENDA Ridleyho Scotta a obejvil se i v thrilleru Yvese Boisseta PSÍ DEN. V roce 2006 opět spolupracoval se Schlöndorffem, který ho obsadil do role šamana v dramatu ULZHAN.

eraserhead666

Herecká filmografie

Filmy

2018 Šťastný Lazzaro
2017 Das schaffen wir schon
Der unsichtbare Film (studentský film)
2016 A Dangerous Fortune (TV film)
Mlha v srpnu
Planetárium
2015 Kommissar Dupin - Bretonisches Gold (TV film)
2014 28 1/2 (studentský film)
2007 Ulzhan
2004 Nesnáší mne
2003 Poem - Ich setzte den Fuss in die Luft, und sie trug (Hilde Domin)
1996 Endspiel (TV film)
1985 Legenda
1984 Horko
1979 Plechový bubínek
1975 Mein Onkel Theodor oder Wie man viel Geld im Schlaf verdient
1974 Die Eltern (TV film)

TV seriály

2002 Enfant des lumières, L' (TV seriál)
1974 Derrick (TV seriál)
1969 Der Kommissar (TV seriál)

Dokumentární

2011 Was wurde aus...? (TV seriál)

Host

TV pořady

1999 Beckmann (TV pořad)
1974 3nach9 (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace