Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s poměrně zajímavým nápadem, který není tak využívaný jako např. zombie tématika. Nijak zvlášť mě ale nezaujal. Příběh mě nedokázal oslovit a já se občas i nudil. Autoři to mohli udělat zajímavěji, čekal jsem nějaké vysvětlení nákazy, ale nedočkal jsem se. Napětí chvílemi solidní, jindy zase nudný "roadtrip". Pár zbytečných scén a pár nejasností se taky našlo. A konec mě měl jako nějak rozbrečet nebo tak něco? Tak to se bohužel nepovedlo... 40% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná variace na postapokaliptické přeživání ve světě infekčních zombíků, kde je jen pár funkčních aut a na člověka nenarazíte celé dny. Představu o zombické road-movie posouvá trochu někam jinam. Hlavní náplní nejsou temné sprintérské souboje a kuchání každého pohyblivého cíle, jako spíš duchapřítomná obezřetnost, promyšlené taktizování a morální dilemata, která mají vést k záchraně teen-skupinky. Co do nášlaplosti děje je to trochu prostší, skoro krátkometrážní, ale uteklo to jako voda, tak přivřu všechny oči, dvěře, okna a bouchnu hodně. Temnějším horrorem jsou Podivní. Alternativa: Crazies. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Z určitého pohľadu obyčajnosť filmu funguje, pretože divák má pocitu niečoho viac. Na stranu druhú, absentuje zápletka, resp. aspoň lepšia gradácia. Smrtiaca nákaza je vo svojom realistickom poňatí nákazy podstatne lepšie než väčšina televíznych katastrofických filmov, ktoré nám ponúkajú naše televízie, ale nie je dosť výrazná, aby konkurovala klasikám žánru... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov cestuje naprieč vyľudnenou krajinou, ktorú postihla záhadná infekcia. Všetci umierajú, nikto nevie prečo, neexistuje vakcína, ktorá by ju zastavila. Podarí sa im dostať do bezpečia? V ceste im stojí nie len vírus, ale aj niekoľko preživších s vlastnými pravidlami, ako prežiť. Je to dobré, poctivé, post-apokalyptické psycho thriller drama bez mimoriadnych hororových prvkov s celkom logickým návodom ako zostať na žive. A dobré je na trojku - 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bráno čistě jako psychologický film Carriers fungují, přestože v poslední době mi již tohle téma, kdy lidé vymřeli na nějaký vir, začíná znít proklatě povědomě. Čert ví kolik se podobných filmů ještě natočí. Ale na druhou stranu si dovolím podotknout, že tady se v žádném případě nejedná o hororový počin. Spíše je to jakási sonda jak si divák stojí při vědomí že musí zabít nevinného člověka, nemocného člena rodiny, dokonce i svého bratra, jen aby se sám zachránil. Takže nakonec zůstavá úplně osamocen. PROČ TEDY VŮBEC BOJOVAT O PŘEŽITÍ ? Opravdu dost nelehké dilema. Nejsou nakonec většími šťastlivci mrtví? PS: Za pozornost určitě stojí frajer Chris Pine. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama