Reklama

Reklama

Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka Ogden Marsh má nudnou práci: jeho úkolem je dohlížet na pořádek v útulném zapadákově, ve kterém se většinou nic moc neděje. Jednoho dne se ovšem jeho město změní k nepoznání. Spořádaní spoluobčané se začínají chovat zpočátku jen podivně, postupně se z nich ale stávají zuřivé vraždící bestie. Zdivočelí sousedé a přátelé se množí, nákaza šílenství se rozšířila po celém městečku a obyvatelé se navzájem vyvražďují. Šanci uniknout nemají ani ti, kteří zůstávají normální. Město obklíčila armáda a ozbrojenci ve skafandrech nekompromisně čekají, až se obyvatelé Ogden Marsh navzájem zlikvidují... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (716)

woody 

všechny recenze uživatele

Eisner chytře využil toho, že rozlehlé a liduprázdné obilné lány amerického středozápadu jsou ve své podstatě děsivější než temné kobky plné živých zombie... Pro mě podobně účinný film jako 28 týdnů poté, byť je to i v rámci žánru lepší nadprůměr... Za Cashovu country cover verzi Divnoláskové Very Lynn "We'll Meet Again" überdík. Eisnerovy další kariéry si budu všímat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nedostatečně obohacující variace na stokrát viděné. Krom toho vlastně nemám co vytknout, ale bohužel. Level ohranosti až moc vysoký a přitom minimum nového, zkrátka nic díky čemu by se tento >deadly virus< horor vymykal. Stejné tři hvězdy jako u nedávných a tématicky spřízněných CARRIERS. Originál jsem zatím neviděI, ale ten mi s tímto hodnocením stejně asi nepohne. Jinak akce bylo dostatek a Olyphanta bych neměnil. [kino] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak zadna pecka se nekona. Stokrat omletej pribeh o nakaze v mestecku, zly armade a particce sympataku snazici se utect. Sem tam nejaka libova krvava scena, obzvlast vidle a pila na lebky je fajn, sem tam nejaka lekacka a sem tam nejaka akce. Proste od kazdyho trochu, jediny, ceho se moc nedostava, je atmosfera, protoze si nepamatuju, ze bych se byt jen jednou nejak leknul nebo byl nejak vyrazne napnutej. Film se sice rozjede od prvni minuty, ale tak nak to postupem casu prestane bejt zajimavy a ve vysledku mi bylo i vcelku fuk, kdo to prezije. Proste prumer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Měl jsem ten pocit, že se chystám na film, kterej bude stát za hovno. Nápad tomu nasvědčoval, hodnocení ale nesouhlasilo. Čím to je, jsem už mohl zjistit jen samotným shlídnutím. První půlhodinku jsem tak nadával, a řikal si, že takovejhle katastrofickej film na čsfd většinou nemá ani těch 30 procent a často mi při kliknutí na něj na zdejší databázi, stránka nepochopitelně zčerná. Jenže to jsem nedokázal tušit, s čím autoři dorazí a mně do křesla přirazí. Příběh by sice bez nápadu byl, ale to zpracování, to nemělo chybu. Představte si tak dva filmy. Oba jsou akční. Jeden je akční jako blázen, ale kamera se Vám v tom nejzajímavějším klepe tak, že vidíte hlavnímu hrdinovi i do kapsy a pod triko. Ten druhej naopak pro diváka naprosto přirozeně točí vše s naprostým přehledem, v klidu a nádherně čistě. Setkal jsem se tak s nejednou akční scénou, kde jsem si hnedka uvědomil, že to je to, co chci. A ne nějaký zasraný, zkurvený kamery vyklepaný jak nějaký Startky. Tenhle film mi to dal. Dal mi co jsem chtěl. Vypadá, že je naprosto obyčejnej, ale pokud jde o masové a akční scény, tak dokáže zaujmout jako trn pod trenkama. A takový vysvětlení chlapovi musí stačit. Snad bych jen požadoval vysvětlení, proč u toho filmu píšou, že na tom spolupracovali i Spojené arabské emiráty...Neměli kam narvat prachy? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom, pokojnom, americkom mestečku Ogden Marsh sa začali diať veľmi znepokojivé veci. Abstinujúci alkoholik napochoduje na školský baseballový zápas s brokovnicou v ruke. Slušný farmár upáli svoju rodinu vo vlastnom dome. Koroner napadne šerifa. Ľudia upadajú do zvláštneho stavu, ktorý vrcholí vražedným záchvatom. Krátko na to mesto obsadí armáda a dá miestných občanov do karantény. Lenže i toto opatrenie zlyhá. Zdá sa, že za to všetko môže neznámy vírus. Celé je to akési podivné. Snímok "Podivní" je ďalšou podivnou variácou na už sto krát obohratú tému zombie virus. ** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Během závěrečných titulků běží záběr z televizních zpráv. (griph)
  • Rozpočet: 20 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Middle Georgii a v Lenoxu ve státě Iowa. Ve filmu si zahrál také Lenoxský baseballový tým. (Chatterer)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Pošuk z Pařby krotí duchy

Pošuk z Pařby krotí duchy

27.02.2010

Zatímco Ivan Reitman připravuje Ghostbusters 3 (Bill Murray prý hned na začátku zemře a pak bude starým parťákům pomáhat už jen jako duch), konkurence chystá žánrový protiúder. Producent blížícího se… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Reklama

Reklama