Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, dětské nostalgie se mají nechat pod nánosem prachu. Sellers byl jako komik zoufale nekomický. Pády a nešikovnost na milion způsobů je infantilní humor leda pro diváky Neváhej a toč. Nezasmál jsem se ani jednou. Galadriel + Tosim - pokud byl v záběru Sellers, byla to nuda. Jedna hvězda za chudáka Herberta Loma, ten mě bavil ze všeho nejvíc. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Návrat k panterovské krimi linii, i když komediální stránka stejně drtivě vítězí. Máte pykoj? - Pykoj? - Co? - Řekl jste, jestli máme pykoj? - Já vím moc dobře, co jsem řekl. Řekl jsem - máte pykoj? - Myslíte, jestli máme pokoj? - To přesně říkám, vy hlupáku! Naprostá dokonalost. Ještě další díl je výborný, pak jde kvalita mírně dolů. Peter Sellers, PETER SELLERS! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je-li v záběru Clouseau, který právě něco neskutečně demoluje nebo nevědomky testuje, jak moc trpěliví jsou lidé kolem něj (velmi, velmi, velmi trpěliví), nemá ani tenhle Panter natočený po desetileté pauze chybičku. Můj problém ovšem přichází s Christopherem Plummerem, jindy sympaťákem, který se mi do role poděděné po Davidu Nivenovi prostě příliš nehodí. Je sice tím jediným, co můžu Návratu Růžového pantera vytknout, ale vzhledem k tomu, jak moc se jeho siru Littonovi film místy věnuje, je to docela podstatné. Ale co, i ten titulní diamant má vlastně malý kaz, že. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers a inspektor Clouseau - jednak jde o Sellersovu určitě nejvydařenější a nejznámější roli, ale taky jde o sérii skvělých komedií, při nichž má divák často co dělat, aby neumřel smíchy. Návrat Růžového pantera je samozřejmě úžasná legrace, postavená hlavně na nešikovnosti hlavního hrdiny, jenž ale přes všechny trable vždy dokáže vyřešit případ mu svěřený. Jinak skutečně pozor na dabing - viz Oskarův příspěvek. Pokud jde o tu Fišerovu verzi, ta je naprosto skvělá a legendární, pro tu druhou verzi nenacházím slov. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Tak trošku dva filmy v jednom: první Clouseauův - mimo reálný svět, s perfektním komediálním výkonem Petera Sellerse, a druhý zachycující pátrání elitního zloděje v podání Christophera Plummera po stopách skutečného pachatele krádeže legendárního diamantu. První dějovou linii nelze hodnotit jinak než pěti hvězdami, druhá stačí ovšem pouze na lehký nadprůměr. Celkově ovšem slušné čtyři hvězdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)

Reklama

Reklama