Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 350)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "300: Bitva u Thermopyl", ktorý mi doslova vyrazil dych prišlo obrovské sklamanie v podobe pokračovania "300: Vzostup impéria". Pôvodný snímok z roku 2006 je dokonalé filmové dielo, ktoré progresívnou formou vykresľuje hrdinstvo udatných sparťanských bojovníkov. Kráľ Leonidas a jeho najvernejší muži sa postavili v úzkom priesmyku na odpor tisícovým hordám azijských barbarov, aby ubránili svoje mesto i svoju vlasť. V druhej časti som sledoval len akúsi sadistickú kurvu veliacu perským primitívom. Veď tá namyslená emancipovaná piča dokonca otvorene protirečila i samotnému božskému Xerxesovi. Kto už len mohol vymyslieť takúto totálnu sprostosť? Natočené je to bombasticky. Námorné bitvy síce začnú už ku koncu trocha nudiť, ale inak je to celkom masaker. Lenže po obsahovej stránke je to poriadne stupidná hollywoodska zlátanina. *** ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sullivan Stapleton nie je Gerard Butler. A Noam Murro nie je Zack Snyder. Snaží sa to byť ako predchodca, ale už to nemá tú sústredenú hutnosť epickosti, ktorú malo 300. Ruší ju najme rozprávanie Leonidasovej ženy, ktorá sprevádza skoro pólku filmu. Eva Green hraje couru z rutiny, a Stampleton sa snaží kričať ako Butler, ale nesiaha mu ani po päty. Príbeh je našrubovaný na kostru pôvodného príbehu celkom šikovne, no Rise of an Empire by mohol byť nadštandardným zážitkom len v prípade, keby sa dočkal plnohodnotného vyvrcholenia a zakončenia. Čo tým myslím, si nechám skôr pre seba, za videnie to totiž predsalen stojí, a tak náznak akéhokoľvek spoileru by bol deštruktívnym naznačovaním na následný zážitok. Kto totiž navštívi tento film v kine, musí vedieť, že hodnoty sa hľadajú inde. Toto je rýdza krv v piesku, prípadne v mori, a to z 50% v spomalovačkách. This is Sprata, man! 70% | CinemaCity Slovanský dům, Praha, 5.3.2014 | ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice tu už není Gerard Butler, ale Eva Green to bohatě vynahrazuje. Jinak se toho moc nezměnilo - úžasné akční scény, spousta CGI krve a polonahých kulturistů. Taky po delší době film, ke kterému si seženu soundtrack - jen jsem nepochopil zařazení trapné skladby od Black Sabbath do závěrečných titulků (takhle násilné vytrhnutí z extáze už jsem dlouho nezažil) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 110 milionů amerických dolarů (NIRO)
  • Kvůli akčním scénám musela Eva Green (Artemisia) projít intenzivním tréninkem bojových umění. Rovněž se musela naučit zacházet s mečem. Splnila si tím sen zahrát si akční hrdinku. Pro roli Artemisie byla jedinou volbou. (R´Hell)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama