Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Impozantní ve své dekadenci. Temný Butlerův over-voice, atmosferická hudba a vydařená kresba se slévají v jeden čermočerný, tíživý celek a daří se jim vytvářet bezútěšnou náladu, která zapůsobí mnohem víc než příběh samotný. Jsem zvědavý, jak (jestli vůbec) se to podaří zakompnovat do filmové podoby Watchmenů. ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Watchmeni v malém. Film jsem viděl na dvakrát (po desetiminutovkách, poprvé se mi z něj začala točit hlava a šel jsem spát) za okolností kdy jsem se cítil podobně jako kapitán. Po prohraném boji, rozlícený, na pokraji nervového zhroucení, plný velmi expresivních pocitů a sám. Všechny dialogy a monology jsou napsané výborným poetickým jazykem, myšlenka příběhu je výtečná a ten kapitánův vor mi bude ještě dlouho ležet v hlavě. ()

Clavius 

všechny recenze uživatele

Parádní převod z komiksové předlohy. Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle zakomponovali přímo do filmu, když si postava tento komiks ve filmu četla. Animace, ve které je zmíněno jméno Zack Snyder nemůže být jiná, než fantastická. Butlerův hlas se zde, co by hlavní mluvčí, hodí parádně. Jinak k příběhu nemám co dodat, předlohu jsem měl přečtenou už před premiérou Watchmenů a vše spojené se Strážci si zasloužilo můj obdiv. 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Watchmen Alana Moorea sú asi jeden z najdôležitejších komiksov vôbec. Ide zároveň aj o veľmi komplikovaný a na pozornosť náročný komiks. Jedným (ale zďaleka nie jediným) dôvodom je, že obsahuje komiks v komikse. Komiks o temnej Čiernej lodi, ktorá prenasleduje hlavného hrdinu. Tento komiks s hlavným dejom teoreticky nijako nesúvisel, ale nebol by to Moore, aby bola pravda napokon iná. Tak či onak, Čierna loď sa do filmového spracovania Zacka Snydera z roku 2009 nedostala (ak nepočítame cameo predavača novín a mladíka, ktorý si v Mooreovom komikse daný komiks čítal). V rovnakom roku však bola sfilmovaná ako animovaný kraťas. A je to kraťas temný, brutálny, odporný, ale tiež silný a uveriteľný. Nebudete z neho môcť spustiť oči. Palec hore za intenzívny hlasový prejav Geralda Butlera z predchádzajúceho Snyderovho hitu 300. A nie, nepotrebujete k jeho pochopeniu čítať Watchmen. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama