Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

castor 

všechny recenze uživatele

Přijatelný průměr, nicméně bez sebemenší snahy o invenci a výplň té scénáristické prázdnoty všude kolem. Bohužel tu není nic, co by alespoň vyčnívalo nad ostatními ingrediencemi poctivé romance – chybí taková ta svěžest, humor, dramatické kličky, rozkolísané je i tempo a naneštěstí i samotná romantika. Pořád tak platí, že by měla Jennifer Aniston pečlivěji pátrat, do jakých vod se pouští. Třeba se Sandlerem (Zkus mě rozesmát) jí to, světe, div se, docela šlo.. ** a kousek.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Jennifer Aniston zachránila zážitek ze Zkus mě rozesmát, kde zastínila Stillera, Kidmanovou i ostatní, sáhl jsem po další její romantické komedii. Tentokrát nemusela nic zachraňovat, protože Záměna byla příjemná jednohubka s originální zápletkou uvádějící postavy do tradičních milostných peripetií. Milá pohodovka s několika výbornými vtípky a obvyklými zvraty ve vztahu sympatické dvojice, kde ovšem tentokrát Jennifer zcela zastínil stoprocentní sympaťák Jason Bateman. Jeho Wally má navíc mě velmi blízký smysl pro humor. Všechno to svižně odsýpalo, nikde nečíhala zákeřná nuda, nikde nic, co by v rámci žánrové škatule kazilo zábavu. P.S.: Zkusil jsem přepnout na dabing. Českou jazykovou verzi však zprznil Trávníček tak, že ji učinil neposlouchatelnou. Za tohle by ho snad měli zažalovat. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom je od začiatku jasné, ako to dopadne, a zároveň sa hneď len tak z ruky dozviete z úst Jennifer, že na to, aby žena mala dieťa nepotrebuje muža. Stačí jej len sperma. Aké úžasne liberálne! Inak klasická romantická "anistonovka", ktorá ničím neprekvapí, ale ani nezanechá pachuť z precukrovanosti. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, Záměna nenabízí krom obsazení a malého bonusu pro mne v podobě podobnosti Wallyho s mou osobou nic výjimečného. Romantická komedie, která není ani moc vtipná, ani moc romantická a rozhodně nepřekvapí, neboť po nalajnovaných a dávno zajetých kolejích romantických komedií jede plynule, bez jakýchkoli zaváhání. Mně se však líbil příběh se sympatickým Wallym a posléze i Sebastianem, se standardně velice koukatelnou Anniston, ač nikdy nebyla vyloženě mým šálkem kávy, s postavou Leonarda. Všichni čtyři ústřední herci se mi moc líbili. (Kasovní) trhák to není, ale jako oddychový film? Proč ne... 80% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nadějný nápad, nadějný start, ale nakonec vše sklouzne do neuvěřitelného klišé. Naprosto předvídatelný průběh s haldou trapných scén, které jsou jako podle šablony béčkových romantických blábolů. Docela dobrý byl Jason Bateman, ale ostatní podali jen nevýrazný a průměrný výkon. Ukrutně nezajímavá a nezáživná záležitost, která vám v hlavě rozhodně neuvízne. 45% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)
  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)

Reklama

Reklama