Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nadějný nápad, nadějný start, ale nakonec vše sklouzne do neuvěřitelného klišé. Naprosto předvídatelný průběh s haldou trapných scén, které jsou jako podle šablony béčkových romantických blábolů. Docela dobrý byl Jason Bateman, ale ostatní podali jen nevýrazný a průměrný výkon. Ukrutně nezajímavá a nezáživná záležitost, která vám v hlavě rozhodně neuvízne. 45% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, věděl jsem, do čeho jdu a byl jsem připravený, že to nebude zas tak skvělé, ale že to bude takhle špatné, to jsem fakt netušil. Holt každý den člověka něco překvapí… The Switch je přímo ukázkový příklad filmu, který je dělán podle šablony. Herci nevystupují ani na malý okamžik ze zažitých kolejí, není tady ani jediný náznak originality, vtípky jsou (až na jednu či dvě scény) ubohé a předvídatelné a celý film je nehorázně nudný, až jsem měl na konci chuť usnout, nebo to vypnout. Na tomhle filmu je vlastně téměř vše špatně. Sem tam to akorát Jason Bateman vytáhl z (pod)průměru a občas to zachraňovala i Jennifer, ale jinak nic. Jedno velké… nic. Nechápu, jak režisérské duo, které stojí za téměř dokonalým Blades of Glory mohlo natočit takovouhle kravinu. 20 %. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Minimum vtipných scén, v romantice žádná inovace a Aniston stejná jako v každém jiném filmu - nemluvě o scénáři, který byl dost slabý a chvílemi působil nepřirozeně. Pouze některé scény s Batemanem, Goldblumem a tím malým klukem (Thomas Robinson) byly lepší. Naštěstí jsem od toho ale moc nečekala, takže zklamaná nejsem. ~(2,1)~ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Poté, co mi Jennifer Aniston zachránila zážitek ze Zkus mě rozesmát, kde zastínila Stillera, Kidmanovou i ostatní, sáhl jsem po další její romantické komedii. Tentokrát nemusela nic zachraňovat, protože Záměna byla příjemná jednohubka s originální zápletkou uvádějící postavy do tradičních milostných peripetií. Milá pohodovka s několika výbornými vtípky a obvyklými zvraty ve vztahu sympatické dvojice, kde ovšem tentokrát Jennifer zcela zastínil stoprocentní sympaťák Jason Bateman. Jeho Wally má navíc mě velmi blízký smysl pro humor. Všechno to svižně odsýpalo, nikde nečíhala zákeřná nuda, nikde nic, co by v rámci žánrové škatule kazilo zábavu. P.S.: Zkusil jsem přepnout na dabing. Českou jazykovou verzi však zprznil Trávníček tak, že ji učinil neposlouchatelnou. Za tohle by ho snad měli zažalovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Jennifer Aniston, ale v tomhle filmu mi ani tolik nevadila. Důvodem byl hlavně Jason Bateman, který byl v tomhle snímku spolu se svým synem výborný. Také on už mě dokázal zklamat, ale v tomhle případě jsem se dobře bavil. Kdyby tam byla jiná herečka než Aniston, bavil bych se stejně. Pro mě to celkem svědčí o jejích kvalitách. Film ale pobavil a někdy bych si ho klidně dal znovu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)
  • Natáčení proběhlo v New Yorku a tvůrci byli nadšeni tím, že se jim podařilo využít městských reálií, které nejsou tak úplně profláknuté. Točilo se na mnoha místech – v Soho, Upper Westside, Williamsburgu, v Central Parku, na Park Avenue, v Chelsea Piers, The Meatpacking District, Midtown Manhattan, v Queens. (Taninaca)

Reklama

Reklama