Reklama

Reklama

Kamarád taky rád... Kassie (Jennifer Aniston) je emancipovaná čtyřicítka se smyslem pro humor. Má kariéru, dobrého (byť poněkud neurotického a hypochondrického kamaráda) a sem tam nějakou známost. Biologické hodiny ale nemilosrdně tikají, a tak se Kassie rozhodne mít dítě. A to bez muže, jen s drobnou pomocí dárce spermatu. To se ale kamarádovi Wallymu (Jason Bateman) vůbec nelíbí a udělá záměnu. Pak se jejich cesty na sedm let rozejdou. Při jejich dalším setkání je už přítomen malý, okatý, lehce neurotický rozumbrada Sebastian (Thomas Robinson), který si s Wallym nejen velmi dobře rozumí, ale je mu i podobný. Hádejte, jak to dopadne? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (332)

tere.z 

všechny recenze uživatele

Co byla Meg Ryan devadesátých let, to je Jennifer Aniston nového tisíciletí. Z jejích posledních deseti filmů je devět romantických komedií. A tak už jenom jméno této herečky předznamenává, o jaký film tady půjde. Ale z toho, co vypadalo jako průměrná rom com, se vyklubalo milé překvapení. Jo, je to romantická komedie se všemi aspekty, které dělají romantickou komedii, se všemi obligátními klišé, stokrát omletými situacemi a předvídatelným dějem. Je ale natočena velice pěkně, svižně, vtipně. Není trapná, není pitomá. Navíc nehezounkovitý Jason Bates stejně jako originální nápad s vyměněným spermatem dodávají Záměně šťávu. Kdyby Jennifer zakotvila aspoň u takovýchto kousků, nebudu mít vůbec nic proti! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to takový nemastný, neslaný...A v tomto případě to pro mě nezachránila ani Jennifer Aniston. Všichni mi v tomto filmu - včetně jí, přijdou takový "pomalý" :D Nevím jak to přesně popsat :D Ale prostě né že by to byla vysloveně nuda, ale mělo se to prostě řešit trochu jinak....Téma, které jsem ještě neviděla - to je jako super nápad, což tu padlo již víckrát, jelikož zaměnit sperma, to se jen tak nevidí :D Pravda :) Ale dát do filmu celkově víc, tak je to lepší. Neurazilo, ale ani extra nepobavilo..Škoda. A vím, že jsem to viděla tak 3roky zpět a měla jsem z toho velice podobné dojmy.... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Počáteční originalita je zazděna velmi "hollywoodským" koncem, ale zase o nic extra divák romantických dojáčků nepřišel. Atraktivní reportérka v letech Kassie tak moc touží po dítěti, že by za kvalitního dárce kvalitního sperma dala všechno na světě. Neváhá proto uspořádat dárcovský večírek, na kterém bude také její nejlepší kamarád Wally a trochu neotesaně působící Roland, kterého si Kassie vybrala za budoucího otce svého dítěte. Jenže tohle všechno se odehrálo před 7 lety. Následně se přesuneme do současnosti a Kassie s Wallym se setkávají po sedmi letech. Z Kassie je matka malého Sebastiena, který se až nápadně podobá Wallymu. Nebude to trvat dlouho a Wally se přizná, že tehdy na večírku kalíšky se spermatem vyměnil, a je tedy otcem Sebastiena, a nikoliv Roland. Oba otcové však začnou o svého syna nenápadně soupeřit a hádejte, kterého si nerozhodná Kassie vybere za partnera. Asi nejsem na tyhle filmy stavěný. Světlé okamžiky se střídaly s nudou a postavy vypadaly i po sedmi letech pořád stejně. Tahle romantická komedie jde ale o trochu dál, nebo se alespon o to snaží působit jako sonda do vztahů mezi mužem a ženou řešící například ženské tvrzení, že u muže je důležitější smysl pro humor než vzhled. Do tohoto konceptu na oko skvěle zapadá hvězdná Jennifer Aniston, které stále odmítám uvěřit její datum narození, a stejně tak se obtížně věří, že zvládne zahrát roli matky. Přesvědčivá je asi jen poslední čtvrthodinu filmu a to jen stěží. To její méně hvězdný herecký partner Jason Bateman, který se snad touhle velkou rolí konečně vymanil z věčného přihrávače hvězdných kolegů, působí mnohem přirozeněji ve své roli, a je to možná tím, že jeho postava je z celého filmu nejlépe napsaná a nepůsobí tak ploše a jednostruně, jako ostatní. Potěší také účast známých herců ve vedlejších rolích: Patrick Wilson, Juliette Lewis nebo Jeff Goldblum. Samotný film se ubírá dost nepravděpodobnou cestou. Scénář chce, aby divák uvěřil, že atraktivní žena, jako je Annistonová, má potíže najít chlapa, nebo z minuty na minutu změní své rozhodnutí ohledně budoucího partnera, a navíc Annistonová jedná tak, že jsem ani nevěděl, co vlastně chce a postupem času se její postava dala označit za afektovanou kravku. Zkrátka, zápletka tohoto filmu se může vyskytnout jen ve filmu, ale já to scenáristům nemám za zlé. Chtěli být originální, vsadili na dobré herce, ale scénář byl z oblasti scifi. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ale áno - bolo to milé, nápadité a miestami aj celkom zábavné. Navyše takýto námet nie je až tak bežný, takže o to lepšie. Jasona aj Jennifer mám rád a hlavné úlohy v tomto filme sa im celkom aj hodili, aj keď Baterman bol tentokrát o čosi lepší ako obvykle. Škoda len toho klišovitého koncu, pretože to mohli v pohode nechať nejakým spôsobom otvorené a nie rovno všetko zaklincovať mega happyendom. Ale inak samotný film bol veľmi príjemný, dokonca v tomto žánri romantickej komédie nadpriemer, teda aspoň pre mňa. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jasně, klasická romkom s očekávaným dějem a koncem, ale pár scén stojí opravdu za to! A dovolil bych si upozornit na podle mě parádní hereckej výkon Thomase Robinsona, toho malýho klučinu zahrál fakt parádně :D + čupr song z tý párty! je to sample na Mann ft. půldolar - Buzzin, v originálu Nu Shooz - I Can't Wait ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Záměna (Switch) je inspirována povídkou „Baster“ spisovatele Jeffreyho Eugenidese, nositele Pulitzerovy ceny. Poprvé se objevila v magazínu „The New Yorker“ a upoutala pozornost scenáristy Allama Loeba, který se rozhodl téma zpracovat ve scénáři. (Taninaca)

Reklama

Reklama