Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vyškrábeme mu ošiška, zakroutíme mu jeho špinavým krkem..“ Glum ze dna pytle a Chodec hlavními hrdiny příběhu, který může zaplnit bílá místa z úvodu první části Jacksonovy trilogie. Souboj se skřety i přes nuznější choreografii sice nechá zavzpomínat na střetnutí u Rauroských vodopádů, ale i jako ultralevný fan film, co se klaní v hlubokém předklonu originálu, to nemuselo rezignovat na soudržnost a alespoň náznaky vlastní invence. Arwen tu má frňák přes půl Roklinky a Aragorn vypadá, jako kdyby se na divoké párty zapomněl Drogo Pytlík s paní Gilraen, nicméně chápu, že castingem se tady nešlo zavděčit.. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Jasné, že sa dalo čakať, že Aragorna nebude hrat Vigo ale kriste na nebi to bol tak nechutný Aragorn, že sa mi hnusil viac ako Vigo, hovoril jak priteplený (navyše tak aj vyzeral) a polku filmu len prešuškal jak dáka bojazlivá žena.... ale tak dobre na amatérov dosť dobré kostými aj čo sa týka orkov a aj makeup mali celkom slušný..... Čo sa týka kvality tak samozrejme nedá sa to porovnávať z LOTR ale tak nebolo to to najhoršie z kraťasov, taký celkom slušný priemer. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Proč to nemá pořádný příběh? Proč ty obrázky dohromady nedávají smysl, každý vypadá úplně jinak? Tenhle film dojíždí na svou amatérskost - snaží se předvést všechno, co nadšení filmaři dokážou, ale dohromady to působí strašně roztříštěně... Je pěkný, když se člověk naučí pracovat v After Effectech, naučí se klíčovat - jenže to neznamená, že se to budu snažit dát do většiny scén. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Fanoušci LOTRa je tu něco pro vás. Krátký film mapující lov a chycení gluma. Filmový fanatici pozor na klasické věci amatérských filmů. Chybou tohoto filmečku je rozveklost. Po 20 minutách kdy Aragorn jen chodí a osahává stromy a trávu (Miloš Zeman bude mít radost) se člověk začne nudit. Pak to zachrání zbylých cca 5 minut boje, který je celkem dobře proveden. Za tak málo peněz je tu vcelku hodně muziky. Pokud přivru oči jak je vše alá Jacksonova trilogie, tak hoši se opravdu snažili. Záběry,hudba i masky jsou výborné. Pokud by takto přistupovali profesionálové tak máme plno pěkných fantasy filmů. Takto to banda nadšených hobitů nandala větší armádě Hollywoodu. Glum za pár liber je pěkný a Tománek a jeho Kozí příběh je evidentně zpronevěra peněz! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

S prihliadnutím na fakt, že ide o amatérske fanúšikovské dielo natočené za 3 000 dolárov! je výsledok priam geniálny. Výprava a hudba je v niektorých momentoch skoro na nerozoznanie od Jacksonovej trilógie. Masky, triky, kamera a herci sú v rámci možností taktiež na vysokej úrovni. Škoda len, že film je z dejového hľadiska veľmi chabučký a jednoduchý. No atmosféra a kopírovanie Jacksonových režisérskych postupov dopadlo na jednotku. Snažím sa však hodnotiť každý film rovnakým metrom, preto iba 3*. No tvorcovia rozhodne majú môj obdiv za všetky tie hodiny tvrdej driny a môžu byť na seba patrične hrdí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • The Hunt for Gollum měl premiéru 3. května 2009. Během prvního týdne ho po jeho umístění na internet vidělo milion lidí. Za celý květen měl pak na celé dva miliony shlédnutí. (gogos)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)

Reklama

Reklama