Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 3
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (154)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím napsat, že to žádná sláva není. Cooper se mi nelíbí, Negga je jako Tulip naprosto jalová. Z hlavních hrdinů ujde akorát Cassidy Gilgun. A vedlejší postavy jako Miles, DeBlance, Fiore i Bůh jsou opravdové trosky. Seriál totálně przní kultovní komiksovou předlohu, proto nechápu, proč je Garth Ennis uveden jako spoluator. Je opravdu smutné, jak seriál dopadl. Bohužel moc nevěřím tomu, že druhá sezóna dojem z celého seriálu nějak zlepší. 2* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Preacher je jedna z prvních vlaštovek, která převážně neznalému českému divákovi zvěstuje, že komix není jen o Fifince, Bobíkovi a Myšpulínovi, ale stejně tak nestojí jen na superhrdinech a superpadouších a la Spiderman, Batman... . Ve skutečnosti se totuto formou zabývá nemálo velmi solidních spisovatelů. Dobrý nápad rozvedený do série příběhů na pokračování, většinou zafunguje i v té televizní formě. Mám radost, že došlo i na Preachera. První série byla seznamovací a bylo znát, že tvůrci zkouší, co si mohou dovolit. Nakonec se vcelku odvázali a přes jisté rozpaky, na konci první a začátku druhé série najeli na absurdní humor, který mě baví. Ta krvavá lázeň okolo...co už, asi to k tomu patří. Hledá se Bůh...a hledá ho nepříliš dokonalý kněz, který v sobě má Něco, co mu umožňuje přinutit lidi dělat co chce(třeba nechat policajta nastříkat si slzák na koule). Doprovází ho jeho násilnická přítelkyně a věčně sjetý upír z Anglie. To je námět vskutku montypythonovský. Absurdních scén je dost a kdo má rád nepředvídatelné momenty (a nečetl předlohu), bude příjemně překvapený. Primárně není Preacher seriál pro -náctky, kteří fičí na Fleshovi apod. Není to žádná velká pecka, ale má svůj styl a v době, kdy neběží moje top seriály, určitě příjde vhod. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější flanďáky nasírající (nikoli bezbožný) počin od dob Life of Brian (i když tohle o dost drsnější). Kde jinde byste mohli vidět jak si Ježíš dá s Hitlerem po tlamě (…,,ty ubohej hipísáku!" ….,,ty tuctovej fašoune!" ) -- Snad až bude český kardinál někde na výletě, mohla by nějaká česká TV nabýti odvahy , a pustit nám to celý pěkně od Genesis. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Moc nevím jak tento seriál definovat. Je to asi jeden z největších hitů poslední doby a má na to svým způsobem právo. Má nějakou svoji fanouškovskou základnu a vůbec to s jeho budoucností, co se týče kreativity nevypadá špatně. Ale to bych posoudil až se dostanu naplno ke komiksu. Preacher je úžasný v tom, že je to fakt jeba ve svém oboru, co se týče kreativity i jiných prvků. Problém u mne nastával v tom, že i když dokážu ocenit originalitu, nemá to co dělat s tím, že mne seriál třeba nebavil tolik jako takový (ne tolik, ale přesto též) originální Lucifer. A o to jde. Seriál je v pohodě na koukání a baví vás. Ale spíš v tom slova smyslu "Hej kámo, vyšel Preacher. Hmmm, tak se třeba za hodinu kouknu až budu mít čas." - než spíš v tom smyslu "Ty krávo, vole, vyšel Preacher seru na vše a jdu koukat!. Takže asi tak. Můj názor. Těším se na druhou sezónu. Lidi ohledně scénáře s postavami solidně vyjebávaj. 3. série: Stejně jako u druhé série se mi stal problém, že jsem nevěděl, že seriál už vlastně vychází. O to víc jsem si mohl onu nádheru užít najednou. Druhá série nebyla špatná, ale v rámci hrátek kolem, humoru a atmosféry se stala třetí série naprostou bombou. Hlavně jsem rád, že se více vrátila určitá epičnost a humor, která pomalu předtím vyprchávala. Obrovská natěšenost na další sérii. Konečně vzestup. 4. série: Vstupovat do čtvrté série bylo v celku těžké. Bylo to provázeno euforií z dalšího Preachera obecně, ale zároveň to vše pokračovalo zjištěním, že půjde o poslední sérii. A to celé se dostalo dohromady s vizí toho, že tahle série prostě jela. Nenudili jsme se, to rozhodně ne. A nechutnosti eskalovali, stejně jako humor. A to celé prostě se dostalo do stádia, kdy vše běželo jak mělo. Konec sám o sobě může naštvat hodně lidí, ale tak to s konci bývá. Občas to chce jenom trochu vděku a benevolence. Co na to říci? Seriál to nebyl pro každého. Ale ten kdo mu dal šanci a našel se v něm, dostal jednu z největších akcí jakou mohl dostat. Těžké loučení. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Cynická řežba pro dospěláky která se s ničim moc nesere a nesnaží se šokovat jako ostatní seriály což koresponduje s přístupem postav k dění příběhu jelikož mi přišlo že všem je tam všechno prostě u prdele. Obsazení se povedlo a největším lákadlem paradoxně neni hlavní postava ale Joseph Gilgun, kterej si tu vystřihl jednoho z nejlepších poskoků vůbec. "TOM CRUISE HAS EXPLODED." edit 2. série už je mnohem dynamičtější a o 200% víc zábavná. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Předlohou seriálu je komiks "Preacher" od autora Gartha Ennise z vydavatelství Vertigo (DC Comics). (Miro_CZ)
  • Když Archanděl tančí, hraje píseň „Love of My Life“ od skupiny Queen. (griph)
  • Při Papežově projevu vlajka pod jeho oknem střídavě mění barvu z černé na červenou. Např. při záběru na Papeže osobně je černá, ale při záběru na živé vysílání je zase červená. (Habansz)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama